54-59

Datum: zaterdag 24 november 2018 · 13:00
Locatie: De Slenk, Den Helder

U18 wint van stug Noordkop

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden kwam afgelopen zaterdag weer in actie. De formatie van Edwin Engelhart wist in Den Helder van het stugge BV Noordkop te winnen. In een spannende wedstrijd werd het 54-59 voor Zorg en Zekerheid Leiden.

In het eerste kwart begon Zorg en Zekerheid Leiden scherp en fel. De verdediging was goed in orde. Er werd goed gecommuniceerd met elkaar, waardoor er lastig gescoord kon worden door de Helderse formatie. Aanvallend liep het op rolletjes voor de Leidenaren dit kwart. Dit kwart gewonnen door Zorg en Zekerheid Leiden: 11-17.

In het tweede kwart werd de goede verdediging een stukje minder. Al gauw werd er minder goed gecommuniceerd, waardoor de Nieuwediepers op sommige momenten redelijk makkelijk tot scoren konden komen. Waar de Leidenaren de verdediging wat lieten vieren, gingen de Nieuwediepers harder verdedigen. Hierdoor werd het lastig scoren voor de Leidenaren. Het tweede kwart werd gewonnen door BV Noordkop met 18-13, waardoor de ruststand 29-30 werd in Leids voordeel.

“In de rust heb ik aangeven dat we deze wedstrijd winnen als onze verdediging op orde is”, stelde coach Engelhart na afloop. “Elke week zie ik verbeteringen, maar we zullen nog beter met elkaar moeten communiceren. Ook is het belangrijk om in de aanval de juiste keuzes te maken. Geduldig zijn en kijken wat de verdediging je geeft en daarop anticiperen! Goed starten het derde kwart en geconcentreerd spelen en we winnen deze lastige wedstrijd was mijn boodschap.”

Het derde kwart werd er stevig verdedigd aan beide kanten. Je kon duidelijk merken dat er gestreden werd om elke bal. Verdedigend wisten de Leidenaren de tegenstanders goed onder controle te houden. Het was juist aanvallend waar het bij de Leidenaren stroef liep. Verkeerde beslissingen op belangrijke momenten zorgden ervoor dat de Leidenaren niet konden loskomen van de Nieuwediepers. Het gevolg een 15-13 kwartstand. Na drie kwarten was de tussenstand 42-45 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

Het vierde kwart was niet anders dan het vorige. Er werd om elke bal gevochten aan beide kanten. De verdediging was bij de Leidenaren de gehele wedstrijd redelijk goed in orde. Maar aanvallend lieten we behoorlijk wat steken vallen. Desalniettemin wist Zorg en Zekerheid Leiden de kleine voorsprong te houden, mede door twee belangrijke vrije worpen van Jeffrey in de laatste minuut. Met vier punten voorsprong moesten de Nieuwediepers fouten maken, maar dat mocht niet meer baten. Het vierde kwart werd uiteindelijk gewonnen door de Leidenaren met 12-14, met als eindstand 54-59 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

Topscorers: Jeffrey 15, Tijmen 11.

“Het was een lastige wedstrijd met een stugge tegenstander”, vond Engelhart. “Ik ben blij om te zien dat we verdedigend kleine stapjes vooruit maken. Er is altijd ruimte om te verbeteren, maar we zijn de goede weg ingeslagen. Aanvallend is het met regelmaat rommelig, waardoor we te veel gaan freelancen in plaats van ons aan de gemaakte afspraken te houden. Wij hebben een team waarin iedereen een onderdeel is van het wiel, en als we een spaak of tandwiel missen functioneren we niet zoals het hoort. Als team zijn wij sterk, als individuen een stuk minder. We zullen hard moeten blijven werken om de stijgende lijn voort te zetten. Uiteindelijk ben ik enorm tevreden met deze overwinning tegen een lastige tegenstander. Aanstaande zaterdag staat Rotterdam op het programma, waar Gabor Szitas, een oud-speler van Zorg en Zekerheid Leiden, speelt. De wedstrijd begint om 15:00 uur in het Houtkwartier. Tot zaterdag!”