100-72

Datum: zaterdag 27 oktober 2018 · 15:00
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U18 toont goed herstel

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden wist zaterdagmiddag vrij eenvoudig te winnen van nieuwkomer Dutch Windmills. Via een ruststand van 49-35 won de Leidse ploeg uiteindelijk met 100-72.

Zorg en Zekerheid Leiden moest het ook deze week weer zonder Nezar doen (enkelblessure). Daarnaast ontbrak ook Big Mees door een enkelblessure. Hierdoor moesten de spelers die normaal gesproken van de bank af komen, er een extra stapje bij doen.

Het eerste kwart werd redelijk goed gestart, althans in aanvallend opzicht. Goede breaks en goede aanvallen zorgden voor gemakkelijke scores. Echter, zoals wekelijks wel het verhaal is, laat onze verdediging hier en daar behoorlijk te wensen over. Ondanks het feit dat er toch behoorlijk wat slordigheden te zien waren, wisten de Leidenaren het eerste kwart ruim te winnen: 29-17.

Het tweede kwart gaf eigenlijk hetzelfde beeld als het eerste kwart. Aanvallend was het bij vlagen echt leuk om te zien, maar een aantal makkelijke lay-ups die werden gemist in combinatie met een behoorlijk aantal vrije schoten zorgden ervoor dat het tweede kwart slechts gewonnen werd met 20-18. Hierdoor werd er een ruststand van 49-35 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden gerealiseerd.

“In de rust heb ik de jongens aangeven dat we verdedigend echt stappen moeten gaan maken”, vertelde coach Edwin Engelhart na afloop. “De rotaties moeten beter gecommuniceerd worden en er moet beter geanticipeerd worden op wat de verdediging doet. Verder gaf ik aan dat ik niet ontevreden ben over het geheel. Om beter te worden zullen we aan een aantal details moeten gaan werken. Alleen dan kunnen we de juiste groei maken, individueel en als team.”

Het derde kwart was verdedigend echt niet om aan te zien. Geen goede communicatie, waardoor er te veel gaten ontstonden en daardoor konden de Dordtenaren bij vlagen heel gemakkelijk fast breaks lopen tegen ons. Het was even wennen, omdat we wat nieuwe dingen probeerden, maar met de juiste communicatie zou het gewoon moeten lukken. Het was echt wennen en even zoeken, waardoor het derde kwart werd verloren met 25-27. Dat zorgde voor een tussenstand van 74-62.

In het vierde kwart werd er stukken beter gecommuniceerd, waardoor de verdediging eindelijk goed stond. De Dordtenaren kwamen er gewoonweg niet meer aan te pas, met als gevolg dat de wedstrijd gespeeld was. Aanvallend hadden de Leidenaren de boel prima onder controle. Dat in combinatie met een beter georganiseerde verdediging zorgde voor een kwartwinst van 26-10 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden, waardoor een eindstand van 100-72 werd bereikt.

Topscorers: Jeffrey 23, Kevin 19 (14 rebounds), Tijmen 17, Isai 16 (8 assists).

“Mijn complimenten aan het team”, stelde Engelhart. “We hebben een aantal nieuwe dingen gedaan en dat ging niet helemaal vlekkeloos, maar overall groeien we. Ook hebben de jongens die van de bank af komen, hun steentje bijgedragen. Dat is zo mooi aan dit team, we werken keihard voor elkaar en die mentaliteit gaat ons heel ver brengen. Komende zondag om 16:00 uur staat de uitwedstrijd tegen het altijd lastige Harlemlakers op het programma. Support is altijd welkom.”