104-61

Datum: zaterdag 13 oktober 2018 · 15:00
Team: U18
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U18 blijft ongeslagen bovenaan

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen zaterdag ook de vijfde achtereenvolgende wedstrijd in winst weten om te zetten. In Leiden werd Crackerjacks na een ruststand van 47-33 verslagen met 104-61.

Deze wedstrijd had een naar moment want al naar vier minuten moest Nezar met een enkelblessure naar de kant gedragen worden. Hopelijk valt de blessure mee en is Nezar er weer snel bij.

In het eerste kwart werd er aanvallend prima gespeeld. Crackerjacks ging vrij snel in een zone staan, maar hier had Zorg en Zekerheid Leiden goed op getraind. De basket werd dan ook regelmatig gevonden. De problemen zaten hem niet zozeer in het aanvallen, maar zoals bijna elke week wel het geval is bij de verdediging. Te makkelijk konden de mannen uit Amersfoort scoren. Het eerste kwart werd afgesloten met een 22-17 voorspong voor de Leidenaren.

Het tweede kwart was rommelig en toonde eigenlijk hetzelfde beeld als het eerste kwart. Het enige verschil met het eerste kwart was, dat het aanvallend slordig was wat de Leidenaren lieten zien. Er werden veel open schoten gemist en ook een behoorlijk aantal lay-ups. Desondanks wist Zorg en Zekerheid Leiden het kwart te winnen met 25-16, waardoor de ruststand 47-33 werd in het voordeel van de Leidse formatie.

“In de rust heb ik aangegeven, dat er beter verdedigd moet worden”, vertelde coach Edwin Engelhart na de wedstrijd. “Dit is iets waar we al een tijd op trainen, maar wat niet terug te zien is in de wedstrijden. De focus die er in het begin van de voorbereiding was, samen met de scherpte, die is er op dit moment bij vlagen. Wij zullen echt stappen moeten maken als het gaat om communicatie en verdedigen. Als wij onze verdediging weer op orde krijgen zoals we het kunnen, dan komt het goed.”

Het derde kwart toonde exact hetzelfde beeld als de eerste helft. Bij vlagen leuke aanvallen, maar ook met regelmaat heel erg slordig. Een positieve kanttekening was dat iedereen wist te scoren. Er werd vaker gewisseld, waardoor iedereen de kans kreeg om zijn moment te pakken in de wedstrijd. Dit pakte voor sommige spelers goed uit. Het derde kwart werd gewonnen met 26-16, met als gevolg een 73-49 tussenstand.

Het vierde kwart werd er iets beter verdedigd, waardoor er meer steals werden gepakt. Dit resulteerde in een kwartstand van 31-12 in het voordeel van de Leidenaren. De eindstand luidde derhalve 104-61.

Topscorers: Jeffrey 28, Tijmen 22, Big Mees 14 (13 rebounds), Isai 13 (10 rebounds, 8 assists), Mees S. 11.

Al met al was coach Engelhart tevreden over de wedstrijd. “We werken dit jaar met bijna allemaal eerstejaars en voor sommige jongens is het tempo lastig bij te benen als het gaat om aanvallen, maar vooral bij het verdedigen. We zullen komende week hard trainen en ons goed voorbereiden op de wedstrijd van aanstaande zaterdag om 11 uur in Amsterdam tegen Apollo. Wij staan bovenaan, Apollo staat tweede met een wedstrijd minder gespeeld. Het belooft een mooie confrontatie te worden, dus alle support is welkom.”