76-78

Datum: vrijdag 14 september 2018 · 18:00
Locatie: Pala Trento, Trento

Daverende verrassing ZZ Leiden

Een incompleet Zorg en Zekerheid Leiden heeft in Trento voor een daverende verrassing gezorgd. Het Italiaanse Grisson Bon Reggio Emilia werd met 76-78 verslagen. Darius Thompson verzorgde de winnende score met nog 0,4 seconden te gaan.

Als startende vijf stuurde coach Rolf Franke de vier Amerikanen (Maurice Watson, Darius Thompson, Kenneth Simms en Clayton Vette) en Marijn Ververs het veld in. Simms was in de openingsfase productief voor de Leidse ploeg die na zes minuten een 14-17 voorsprong had genomen. Toen Thompson ook was warmgedraaid liep Zorg en Zekerheid Leiden uit naar 16-24. Thompson was met 11 punten nagenoeg verantwoordelijk voor de helft van de productie.

In het tweede kwart kwamen de Italianen langzaam terug. Franke, die zijn internationals Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi moest missen, gaf in het tweede bedrijf de nodige minuten aan de jonge Troy Koehler en gastspeler Kasper Averink. Doordat Zorg en Zekerheid Leiden drie aanvallen op rij niet als team speelde, wisten de Italianen bij rust een 38-37 voorsprong te pakken.

Na de pauze vergrootte Reggio Emilia de marge tot acht punten, maar daarna kwam het hard verdedigende Zorg en Zekerheid Leiden aan de hand van Maurice Watson terug in de wedstrijd en zelfs weer op voorsprong. Van 47-39 werd het 48-54. Na drie kwarten was het 54-58.

Bij het ingaan van de laatste minuut genoot de Leidse ploeg nog een 72-76 voorsprong. Toch kwamen de Italianen nog op gelijke hoogte. Met nog 6,6 seconden nam Franke een time-out. Opnieuw was het eindstation Darius Thompson, die met nog 0,4 seconden op de klok de winnende treffer produceerde: 76-78.

“Dit is een mooie overwinning”, stelde Rolf Franke na afloop. “Afgelopen week hebben we heel hard gewerkt en daar hebben we veel van terug zien komen. Morgen staat er echter weer een wedstrijd op het programma. Dat is een finale. Daar gaan we ons nu op voorbereiden. Wederom een mooie stap voorwaarts en laten we kijken of we morgen nog een stap kunnen maken. Finales zijn er om te winnen.”

Scores: Darius Thompson 29 (6 assists), Kenneth Simms 18 (11 rebounds), Maurice Watson 18 (8 assists), Sergio de Randamie 5, Marijn Ververs 4 en Clayton Vette 4.