65-53

Datum: zaterdag 15 september 2018 · 20:30
Locatie: Pala Trento, Trento

ZZ Leiden tweede in Trento

Zorg en Zekerheid Leiden heeft in Trento een fraaie tweede plaats behaald. In de finale tegen Dolomiti Energia Trentino was de pijp na de eerste helft leeg bij Zorg en Zekerheid Leiden, dat het nog moest stellen zonder Worthy de Jong. De Italiaanse formatie, die dit seizoen in de Euro Cup uitkomt, won het treffen met 65-53.

Rolf Franke liet in de finale tegen Dolomiti Energia Trentino het volgende vijftal starten: Maurice Watson, Darius Thompson, Mohamed Kherrazi, Clayton Vette en Kenneth Simms. De Leidse ploeg begon energiek aan de eindstrijd. Na drie minuten spelen stond het al 2-8 voor Zorg en Zekerheid Leiden. Halverwege het eerste kwart gingen de Leidenaars nog steeds aan de leiding: 5-12. Hiermee werd ook de basis gelegd om de eerste tien minuten met een voorsprong van 9-16 af te sluiten. De Leidse scores werden mooi verdeeld, want Kherrazi, Watson, Thompson en Vette hadden ieder 4 punten aan laten tekenen.

Natuurlijk wilde de thuisploeg zich niet zo maar gewonnen geven. In de eerste twee minuten van het tweede kwart kropen de Italianen dichterbij: 16-18. Zorg en Zekerheid Leiden verdedigde keihard. Aanvallend werd er slim gespeeld. De Leidse ploeg hield stand en stond met nog een kleine vier minuten te gaan tot de rust met 21-24 voor. In het slot kwamen de Italianen op gelijke hoogte (27-27) en had Kherrazi al drie kruisjes achter zijn naam staan. Vette was topscorer voor rust met 7 punten, Watson en Thompson stonden op 6 punten.

Meteen na de pauze kwam Trentino aan de goede kant van de score: 33-31 na een kleine drie minuten spelen. Langzaam nam de thuisploeg afstand van Zorg en Zekerheid Leiden, maar twee driepunters op rij van Marijn Ververs zorgden ervoor dat de achterstand even beperkt bleef tot vijf punten. Aan het einde van het derde kwart was het echter toch weer 51-44 voor de Italianen. Mede door drie driepunters mocht Ververs zich tot dat moment met 11 punten topscorer noemen van Zorg en Zekerheid Leiden.

In het vierde kwart werd al snel duidelijk dat de pijp bij Zorg en Zekerheid Leiden leeg was. Trentino liep uit naar 55-45. Watson en Thompson schoten zich daarna ook nog in de dubbele cijfers, maar de achterstand was niet meer in te halen: 65-53.

"Ook vandaag hebben we als team weer een stap gemaakt", stelde coach Rolf Franke na het behalen van de tweede plaats. "In Trento zijn we tegen de thuisploeg lang bijgebleven en ook rustig gebleven op de momenten dat de tegenstander het momentum had. Fantastisch om te zien hoe Trentino voor iedere bal heeft moeten knokken om hier thuis in Trento te winnen. Complimenten voor team en staff!"

Na de buitenlandse wedstrijden keert Zorg en Zekerheid Leiden terug naar Nederland. De eerste mogelijkheid om het nieuwe team te zien, is aankomende woensdag (19 september). Om 20.00 uur nemen de manschappen van Rolf Franke het dan op tegen Kangoeroes Mechelen, de ploeg van Paul Vervaeck en Carrington Love. De toegang bij alle oefenwedstrijden is gratis!

Scores: Maurice Watson 13 (5 rebounds, 4 steals), Marijn Ververs 11 (3 uit 3 driepunters), Darius Thompson 10 (9 rebounds, 5 steals), Clayton Vette 7 (5 rebounds), Kenneth Simms 6 (7 rebounds), Mohamed Kherrazi 4 (4 assists) en Troy Koehler 2.