106-55

Datum: zondag 22 april 2018 · 19:15
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U18 wint laatste competitieduel

Zorg en Zekerheid Leiden heeft er afgelopen zondag geen gras over laten groeien. De Leidse U18-formatie, die bij aanvang al wist dat de Final Four bereikt was, kende geen medelijden met Landslake Lions. Zorg en Zekerheid Leiden zegevierde met 106-55.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd duidelijk dat Noordkop Den Helder, de directe concurrent voor de vierde en tevens laatste plek die recht geeft op deelname aan de Final Four, had verloren van TBG Dragons. Hierdoor was Zorg en Zekerheid Leiden zeker van de Final Four. Met dit in het achterhoofd werd de wedstrijd met een gerust hart ingegaan.

Vanaf het eerste kwart tot en met het laatste kwart was er geen vuiltje aan de lucht voor de Leidenaren. Bij vlagen werd er leuk basketbal gespeeld en de ontspanning was van de jongens af te lezen. De wedstrijd was dan ook vrij snel beslist. Iedereen kreeg speelminuten, waardoor er ook genoeg rust was voor iedereen. Lucas, die deze wedstrijd toch wat minuten pakte om zijn ritme terug te krijgen, speelde een redelijke pot. Uitblinker deze wedstrijd was Jona die met scherp schoot van achter de driepuntslijn, namelijk 4 op 6.

Kwartstanden: eerste kwart 27-11, tweede kwart 27-21, derde kwart 21-11 en het vierde kwart 31-12, waardoor de eindstand 106-55 werd in het voordeel van de Leidenaren.

Topscorers: Jona 21, Tijmen 17, Rick 12, Troy 11, Lucas 11 (11rebounds), Jared 10.

Volgende week zondag 29 april is de eerste halve finale wedstrijd om 15:00 uur in het Houtkwartier. Tegenstander is Landstede Basketbal Zwolle. Dit belooft een mooie pot te worden aangezien beide ploegen van elkaar wisten te winnen in de competitie. Echter wist Zorg en Zekerheid Leiden de Zwollenaren uit te schakelen in de beker. Dus kom de Leidse ploeg aanstaande zondag aanmoedigen!