49-80

Datum: zaterdag 21 april 2018 · 17:30
Locatie: Houtkwartier, Leiden

Gehavend U18 verliest van Apollo

Zorg en Zekerheid Leiden U18 heeft het voorlaatste duel van het reguliere seizoen met ruime cijfers verloren van Apollo Amsterdam. Het gehavende U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden moest een 49-80 nederlaag slikken, maar de kansen op het behalen van de Final Four zijn nog steeds aanwezig.

Na de prachtige bekerfinale van vorige week die werd gewonnen door Zorg en Zekerheid Leiden moesten de mannen zaterdag aantreden tegen het toch altijd lastige Apollo Amsterdam. De Leidse ploeg had last van blessures. Bart had tijdens de training een knie in zijn bovenbeen gekregen, waardoor hij niet kon spelen dit weekend, en Lucas had nog wat last van zijn enkel, waar hij vorige week tijdens de bekerfinale licht doorheen ging. Daarom werden Mees en Lucas van U16 opgeroepen om mee te doen bij de grote mannen.

Het eerste kwart werd meteen duidelijk dat Apollo was gekomen om te winnen. Bij winst zou Apollo zich plaatsen voor de Final Four. Het was bij Zorg en Zekerheid Leiden zichtbaar dat de vermoeidheid van de week ervoor nog in de benen zat. Verdedigend en met name in de rebound werden de Leidenaren overklast. Het eerste kwart werd verloren met 15-11.

Het tweede kwart was Apollo duidelijk sterker. Aanvallend liep het bij Zorg en Zekerheid Leiden niet, waardoor Apollo langzaam weg kon lopen. Door de blessures van Bart en Lucas kregen de jongens die normaal wat minder minuten maken de kans te laten zien wat ze waard zijn. Bij vlagen was dat prima spel. Desalniettemin won Apollo dit kwart ruim met 27-14, waardoor de ruststand 25-42 was in het voordeel van de Amsterdammers.

“In de rust heb ik de jongens aangegeven om toch gefocust te blijven ondanks de blessures en vermoeidheid. Zorgen dat iedereen heel blijft was de boodschap”, aldus coach Edwin Engelhart in de rust.

Het derde kwart werd er goed gespeeld door de jongens van de bank. Ze deden wat ze konden tegen de sterke mannen uit Amsterdam en toch wel met succes. Verdedigend was het iets beter, waardoor dit kwart met slechts 16-14 werd verloren. In het vierde kwart was de koek toch wel op bij de Leidenaren. Er werd slordig gespeeld en de Amsterdammers waren heer en meester onder de borden. Uiteindelijk wonnen de Amsterdammers dit kwart met 10-22, waardoor de eindstand 49-80 werd.

Topscorers: Rick 11 en Tijmen 9.

Door deze overwinning plaatste Apollo zich als derde voor de eindronde van de competitie. Door het verlies zakte Zorg en Zekerheid Leiden naar de vierde plaats. De dag na deze wedstrijd stond het volgende (inhaal)duel gepland tegen Landslake Lions, bij winst is Zorg en Zekerheid Leiden zeker van de Final Four.