90-56

Datum: vrijdag 24 november 2017 · 19:00
Team: U18
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U18 bekert verder

Zorg en Zekerheid Leiden U18 heeft zich geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. In het eigen Houtkwartier werd Uball met 90-56 verslagen. In de halve finale wacht Landstede Basketbal. De datum voor deze wedstrijd is nog niet bekend.

Na zeven ongeslagen wedstrijden op rij stond Uball op het programma en wel te verstaan voor de beker. Meteen werd duidelijk dat Uball niets in te brengen had in het gezellige Houtkwartier waar de tribunes behoorlijk gevuld waren. De Leidse defense was strak en zuiver op een aantal momenten in de wedstrijd na. Er werden mooie aanvallen gelopen en er werd goed geschoten. Met name Rick oogde scherp met zijn 3 op 4 driepunters in de eerste helft en ook de fastbreak liep weer gesmeerd.

Zorg en Zekerheid Leiden speelde erg geduldig op de momenten dat het moest en bij vlagen werd er echt super mooi en goed basketbal gespeeld. De jongens beginnen langzaam maar zeker meer en meer vertrouwen te krijgen en dat zie je terug in de wedstrijden. Wederom heeft iedereen zijn bijdrage geleverd aan deze mooie overwinning. Eindstand 90-56.

Topscorers: Troy 16, Tijmen 15, Bart 12 (11 rebounds), Rick 11.