100-52

Datum: zaterdag 18 november 2017 · 19:00
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U18 haalt na rust uit

Deze week stond Lokomotief op het programma van Zorg en Zekerheid Leiden U18, een onderonsje zo had coach Edwin Engelhart begrepen. De punten bleven in Leiden. Na een ruststand van 43-26 werd het uiteindelijk een ruime100-52 overwinning.

Zorg en Zekerheid Leiden begon de wedstrijd redelijk. Qua beleving was de ploeg minder scherp dan de afgelopen wedstrijden. Dit was met name aan de verdedigende kant. De Leidse spelers lieten te makkelijk hun man lopen in de één-tegen-één situaties. Hierdoor werden er onnodige fouten gemaakt door de helpside defense. Aanvallend was het bij vlagen super mooi om te zien. De pick & roll werden een aantal keren perfect uitgespeeld, samen met een aantal breaks. Desondanks was Engelhart niet tevreden met de ruststand (43-26) puur op basis van de verdediging van zijn pupillen.

Het derde kwart verliep een stuk beter met uitzondering van de laatste drie minuten. De Leidse verdediging was een stuk strakker en agressiever, waardoor Zorg en Zekerheid Leiden redelijk makkelijk wegliep bij Lokomotief. In de laatste drie minuten van het derde kwart lieten we de teugels weer een beetje vieren, waardoor de ploeg uit Rijswijk een aantal keren makkelijk kon scoren.

In het vierde kwart ging er een versnelling bij en werd de wedstrijd met een paar super mooie driepunters van Lucas en Rick vrij eenvoudig naar het Leidse team toegetrokken. Vrijwel iedereen heeft zijn steentje bijgedragen in zowel het scoren als rebounden getuige het feit dat er vijf mannen in de dubbele cijfers zijn geëindigd. Al met al een prima wedstrijd. Eindstand 100-52.

Topscorers: Lucas 23 (11 rebounds), Jeffrey 13, Rick 13, Tijmen 13 en Jared 10.