42-107

Datum: zondag 12 november 2017 · 15:00
Team: U18
Locatie: Sportcentrum Arcus, Wijchen

U18 haalt flink uit

Zorg en Zekerheid Leiden U18 moest naar Wijchen om het daar op te nemen tegen TBG Dragons. Het leverde een monsterzege op voor de Leidse formatie van coach Edwin Engelhart: 42-107.

Na een prachtige overwinning vorige week op koploper Basketball Academie Limburg zit de spirit er bij U18 goed in. Dit weekend zou een interessant weekend kunnen worden voor Zorg en Zekerheid Leiden. De nummers één tot en met zeven staan allemaal dicht bij elkaar, waardoor alle punten belangrijk zijn. Landstede Basketbal Zwolle en BAL speelden tegen elkaar en Donar speelde tegen New Heroes. Bovenin gaan er dus teams punten verliezen, wat een voordeel kan zijn voor Zorg en Zekerheid Leiden. Zwolle verliest dan ook uiteindelijk van koploper BAL en Donar verliest van New Heroes, twee concurrenten die punten hebben laten liggen.

Deze week moest de Leidse ploeg aantreden in Wijchen tegen het laag geklasseerde TBG Dragons. Om te voorkomen dat de Leidse spelers te makkelijk gingen denken over deze wedstrijd, is er deze week tijdens de training op gehamerd om elke wedstrijd serieus te nemen en keihard en scherp te spelen. Punten verliezen is gewoon geen optie.

Gelukkig werd hier gehoor aangegeven tijdens de start van de wedstrijd. Met een tribune vol Leiden-supporters (ondanks de uitwedstrijd) begon Zorg en Zekerheid Leiden goed aan de wedstrijd. Direct werd duidelijk dat de ploeg kwam om twee punten te pakken en te laten zien waarom zij meedoen bovenin de competitie. Er werd door iedereen goed en scherp verdedigd en vooral de Leidse fast break begint steeds beter te lopen. Dit resulteerde in een aantal dunks van Troy en een dunk van Tijmen. De schoten vielen in de eerste helft redelijk goed, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd er iets minder scherp geschoten mede door zo nu en dan wat concentratieverlies. Gezien het verloop van de wedstrijd was dit niet geheel onlogisch.

Toch heeft Zorg en Zekerheid Leiden een goede wedstrijd gespeeld en is het geen moment in gevaar geweest. “We hebben echt goed basketbal laten zien. Het hele team heeft gedaan wat we hadden afgesproken en daar ben ik als coach super trots op”, aldus coach Edwin Engelhart. TBG Dragons had niets in te brengen wat resulteerde in een monsteroverwinning: 42-107.

“Als wij deze lijn/groei doorzetten voorzie ik een mooi einde van de competitie en zullen andere teams het erg lastig krijgen om van ons te winnen”, voorziet Engelhart.

Topscorers: Troy 24 (10 rebounds), Lucas 23, Bart 12, Jeffrey 11 en Nezar 10.