71-66

Datum: zaterdag 4 november 2017 · 19:00
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U18 wint van ongeslagen BAL

Na de winst vorige week op BV Noordkop zit de flow er voor Zorg en Zekerheid Leiden U18 behoorlijk goed in. Alleen betekende dat geen garantie voor winst. BAL staat bovenaan en speelt volgens zeggen sterk. Uiteindelijk pakte de Leidse ploeg wel de winst: 71-66.

De afspraak was dat Zorg en Zekerheid Leiden net als vorige week scherp zou starten, en hoe. Het eerste kwart zou een ongelofelijke blow-out worden: 21-4 was het eindresultaat van keihard werken in de verdediging en als team opereren in de aanval. BAL had gewoon geen antwoord op alles wat de Leidse spelers deden. Snelle breaks, goed uitgespeelde aanvallen: alles lukte.

Wetende dat dit niveau niet de hele wedstrijd gehandhaafd zou worden, bereidde coach Edwin Engelhart de jongens erop voor dat deze wedstrijd nog lang niet gespeeld was. In het tweede kwart werd BAL wakker en begon aan een inhaalrace. De Limburgers schoten akelig goed vanaf de driepuntlijn, over de gehele wedstrijd totaal 11/16 raak. De Limburgers begonnen het tweede kwart met een zone press waardoor Zorg en Zekerheid Leiden op dat moment de controle over de wedstrijd aan het verliezen was. Slordig spel en veel balverlies zorgden voor een kwartverlies 27-17 in het voordeel van BAL. Daardoor kwam de ruststand op 38-31.

In de kleedkamer legde Engelhart zijn spelers uit wat te doen tegen de press. Tevens was het zaak om de controle over de wedstrijd terug te pakken. In het derde kwart ging de strijd echt los, BAL kwam puntje voor puntje dichterbij en wederom zou de theorie van Engelhart over het wel befaamde vierde kwart uitkomen. Het derde kwart werd verloren met 17-12 (50-48 overall).

In het vierde kwart was het erop of eronder. Het ging werkelijk vijf minuten lang gelijk op en met een aantal spelers in foutenlast (Tijmen en Rick vijf fouten) had Zorg en Zekerheid Leiden nog zware minuten voor de boeg. Uiteindelijk werd er dankzij een flitsende aanval door Lucas een drietje raak geschoten, wat zorgde voor een gaatje van drie punten. Een drietje aan BAL-kant maakte dat het tot de laatste minuten spannend was. Twee acties in de laatste minuten, eentje van Nezar die met een bijzondere baseline drive wist te scoren, en een schot van Jared in de zoemer, zorgden uiteindelijk voor de overwinning.

Al met al een dik verdiende overwinning op de nummer één. Eindstand 71-66.

Topscorers: Lucas 20 (12 rebounds), Bart 14 (11 rebounds), Rick 10.