64-78

Datum: zaterdag 28 oktober 2017 · 13:00
Locatie: De Slenk, Den Helder

U18 boekt winst in Den Helder

Zorg en Zekerheid Leiden U18 is aardig op dreef gekomen. In een sterke eerste helft (28-52) legde de Leidse ploeg de basis voor een knappe 64-78 overwinning tegen BV Noordkop Den Helder.

Zorg en Zekerheid Leiden U18 had de afgelopen drie competitiewedstrijden en een bekerwedstrijd vrij eenvoudig gewonnen, met uitzondering van de wedstrijd tegen concurrent Harlemlakers vorige week. De wedstrijd tegen BV Noordkop zou geen makkelijke wedstrijd, zo voorspelde coach Edwin Engelhart. De hele week was er scherp en hard getraind en het team was er klaar voor.

Dit was te zien aan de hele eerste helft: werkelijk alle afspraken die gemaakt waren, werden nagekomen. Een mega scherpe defense zorgde voor mooie steals waardoor U18 goede fastbreaks kon lopen. Als er geen break kon worden gelopen, werd er rust genomen en daar zat de winst van het team. Zorg en Zekerheid Leiden speelde gedisciplineerd. Prima schotselectie en een sterke één-tegen-één zorgden voor een voorsprong van meer dan twintig punten met de rust: 28-52.

Het gevaar is dat je dan te makkelijk gaat denken en niets minder bleek waar. Het derde kwart leek helemaal niet op het zeer goede spel van de eerste helft. De Leidse ploeg ging weer minder scherp verdedigen, waardoor een aantal belangrijke driepunters van BV Noordkop de wedstrijd weer spannend maakten. Alles wat goed ging in de eerste helft, werd in het derde kwart teniet gedaan. Chaotisch spel, geen fastbreaks en ongeduldig spelen zorgden voor een belachelijke 27-12 winst voor BV Noordkop in het derde kwart: 55-64 over de hele wedstrijd tot dan toe.

De theorie van coach Engelhart, dat wedstrijden gewonnen of verloren worden in het vierde kwart, klopt tot nu toe nog steeds. In dit laatste kwart kwam BV Noordkop akelig dichtbij. Met nog vier minuten op de klok was de voorsprong geslonken tot zes punten. Bart en Tijmen deden er in de laatste minuten een schepje bovenop en scoorden belangrijke punten in de slotfase, waardoor Zorg en Zekerheid Leiden uiteindelijk toch de wedstrijd met ruime cijfers won: 64-78.

Topscorers: Bart 19, Tijmen 17, Lucas 11 (8 assists, 8 rebounds), Troy 11.