73-67

Datum: zaterdag 21 oktober 2017 · 13:30
Locatie: Houtkwartier, Leiden

Zwaarbevochten zege U18

De wedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden U18 tegen Harlemlakers beloofde een echte strijd te worden. Na een achterstand bij rust van 28-33 werd er uiteindelijk toch gewonnen met 73-67.

Het was goed dat iedereen gefocust was vanaf het begin. De Leidse ploeg ging hard aan de slag. Er werd aan beide kanten goed verdedigd met over en weer mooie aanvallen. Het eerste kwart eindigde in 15-15.

Het tweede kwart begon totaal niet goed. De spelers van Zorg en Zekerheid Leiden verloren hun geduld, namen veel te snel schoten en gingen meerennen in het tempo van Harlemlakers. Wat coach Edwin Engelhart ook probeerde - twee time-outs vrij snel achter elkaar -, niets bleek te helpen.

Harlemlakers plaatste een 16-2 run waar de Leidse ploeg gewoon geen antwoord op had. Gelukkig werd de ploeg na zes minuten wakker door keihard te werken voor elkaar en punt voor punt het gat kleiner te maken. Een sterk spelende Troy (goed voor 23 punten deze wedstrijd) zorgde voor een goede run van Leidse kant waardoor de ruststand te overzien was: 28-33 in het voordeel van Harlemlakers.

De tweede helft zou een close game worden met maar één winnaar: Zorg en Zekerheid Leiden. Het harde werken, het bij vlagen mooie spel en met name het wegwerken van de opgelopen achterstand zorgden voor een positieve vibe in het team. Wanneer die vibe er is, is de Leidse ploeg ontzettend gevaarlijk. Afspraak voor de tweede helft was inside spelen en de lengte en kracht gebruiken die Zorg en Zekerheid Leiden heeft. Een aantal snelle aanvallen en breaks zorgden ervoor dat de thuisploeg halverwege het derde kwart langszij kwam en een kleine voorsprong nam. Het derde kwart werd afgesloten met 50-52.

“Zoals ik altijd al roep: wedstrijden worden gewonnen of verloren in het vierde kwart”, luidde de stelregel van coach Engelhart. Zorg en Zekerheid Leiden begon scherp en liep meteen weg. Jared liep een aantal breaks met een aantal inside punten van Troy, waardoor de Leidse ploeg een voorsprong creëerde van 13 punten halverwege het kwart.

Ondanks de voorsprong was de wedstrijd nog niet gespeeld. Door commentaar van de coach van de tegenstander op de leiding werd er op een belangrijk moment een technische fout gegeven nadat er een opzettelijke fout werd gemaakt in het veld. “Helaas waren onze vrije worpen een minpuntje in deze wedstrijd. We schoten te weinig raak, amper 50% en dat moet echt omhoog. Door ons hoofd koel te houden en de wedstrijd slim uit te spelen, wisten we deze zwaarbevochten wedstrijd met 73-67 te winnen”, aldus Engelhart. “Ik ben enorm trots op de veerkracht die de ploeg heeft laten zien!”

Topscorers: Troy 23 (10 rebounds), Bart 14, Tijmen 10, Lucas 10.