Datum: zondag 15 oktober 2017 · 16:30
Locatie: Zielhorst, Amersfoort

U18 wint bekerwedstrijd in Amersfoort

Voor de tweede keer in korte tijd moest Zorg en Zekerheid Leiden aantreden tegen Crackerjacks. De ploeg uit Amersfoort was gebrand om de Leidenaars pijn te doen. Dit werd heel duidelijk in de eerste twee kwarten.

De Leidse verdediging was niet solide en daardoor kon de tegenstander vrij makkelijk scoren. Daarnaast was de verdediging van de tegenstander een stuk feller dan de defense van U18. De ruststand was dan ook niet om aan te zien: 29-25.

In de rust heeft coach Edwin Engelhart zijn jongens goed en stevig toegesproken. “Ik heb aangegeven dat we moeten aanvallen vanuit onze verdediging, hard werken en fastbreaks lopen.” Hier werd gehoor aangegeven: flitsende aanvallen werden er gelopen en door een stevige verdediging een aantal mooie breaks. In het vierde kwart liep Zorg en Zekerheid Leiden echt weg en werd er bij vlagen superspel gespeeld met een aantal dunks, waaronder eentje van Troy die zo in een magazine kon. Al met al een zwakke eerste helft met een uitstekende tweede helft waardoor de overwinning veilig gesteld werd. Eindstand 48-75.

Topscorers: Bart 22 (17 rebounds), Tijmen 14, Troy 10