71-119

Datum: zaterdag 17 maart 2018 · 15:30
Locatie: Van Zweedenhal, Rijswijk

U18 dendert over Lokomotief heen

Na de ruime overwinning van Zorg en Zekerheid Leiden vorige week op TBG dragons was het deze week de beurt aan Lokomotief. In Rijswijk werd Lokomotief met kinderlijk gemak door U18 verslagen: 71-119.

Bij de hal aangekomen was het een ijskoude bedoening (letterlijk), de temperatuur was niet te harden. Dit betekende dat Zorg en Zekerheid Leiden een goede warming-up moest lopen om goed warm te worden. Vooraf had coach Edwin Engelhart zijn spelers aangegeven om gelijk wedstrijd klaar te zijn en Lokomotief niet te onderschatten.

Het eerste kwart begonnen de Leidenaren redelijk scherp. Er werd redelijk snel gespeeld en aardig verdedigd (aardig omdat bij sommige spelers de kou waarschijnlijk toch nog in de benen zat). Telkens net een stapje te laat zijn, zorgde voor veel onnodige fouten zodat de Rijswijkers door middel van vrije worpen nog redelijk bij konden blijven. Troy liep in het eerste kwart al tegen drie fouten aan binnen vier minuten, waardoor hij snel weer naar de kant gehaald moest worden. Mede door een tafelbezetting die kennelijk niet goed begreep dat wanneer Zorg en Zekerheid Leiden scoorde de punten op het bord ook echt bij de Leidse ploeg bijgeschreven moesten worden. Ditzelfde gold ook voor de fouten. Het eerste kwart werd gewonnen met 16-25.

Het tweede kwart werd er een tandje bij gezet. Doordat er een press gespeeld werd, kreeg de thuisploeg nauwelijks kans om de bal over de middellijn te dribbelen. De ene steal na de andere zorgde voor snelle scores aan Leidse zijde. Hierdoor kon Zorg en Zekerheid Leiden weglopen. Dit kwart werd gewonnen met 21-41, met als gevolg een ruststand van 37-66.

Het derde en vierde kwart gaven hetzelfde speelbeeld te zien als in de eerste helft. Een stevige press van Zorg en Zekerheid Leiden zorgde ervoor dat de thuisploeg veel turnovers maakte. Een kleine kanttekening was dat Troy een ongelukkige wedstrijd speelde, want na een paar minuten in het derde kwart liep hij tegen zijn vijfde fout op waardoor hij deze wedstrijd slechts zes minuten in het veld heeft gestaan. Omdat ook Tijmen, Bart en Lucas in redelijke foutenlast zaten, zorgde dit nog voor wat onrust. Gelukkig werd dit geen probleem en kon iedereen verder zijn minuten maken. Het derde kwart werd gewonnen met 19-26 en het vierde kwart met 15-27 waardoor de eindstand 71-119 werd.

Topscorers: Bart 29 (15 rebounds), Lucas 26 en Tijmen 23.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Uball dat in het tweede deel van de competitie de nummer één van toen (BAL) wist te verslaan in Weert. Zorg en Zekerheid Leiden mag dit team dus zeker niet onderschatten en moet doorgaan waarmee de ploeg bezig is.