100-42

Datum: zaterdag 10 maart 2018 · 17:15
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U18 eenvoudig langs TBG Dragons

Na een pauze van ruim twee weken mocht Zorg en Zekerheid Leiden het thuis opnemen tegen de nummer 13 in de competitie TBG Dragons. Helaas was Kasper geblesseerd en Bart nog steeds niet fit. Dit verhinderde echter niet dat Zorg en Zekerheid Leiden U18 dit duel eenvoudig wist te winnen: 100-42.

Het eerste kwart verliep vrij rommelig en dan met name in de verdediging. De bezoekers openden brutaal en onbevangen de score met een paar simpele lay-ups. Vooraf had Zorg en Zekerheid Leiden we afgesproken scherp te starten, maar daar was het eerste kwart weinig van te zien. De verdediging was wankel en er moesten veel fouten aan te pas komen om de bezoekers te stoppen. Wat ook niet echt hielp, was het feit dat TBG vanaf de start in een zone ging staan met als gevolg een rommelige aanval. Het eerste kwart werd afgesloten met 26-18 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

In het tweede kwart ging het verdedigend iets beter. Iets, want Zorg en Zekerheid Leiden was nog steeds niet bij de les. Doordat de Leidse spelers toch telkens een stap te laat waren in de verdediging, maakte de ploeg te veel onnodige fouten. Dit resulteerde in veel vrije worpen voor de bezoekers.

Aanvallend ging het treintje eindelijk lopen tegen de zone. Er werd meer met overzicht gespeeld, de bal ging redelijk goed rond en de open man werd prima gevonden, wat resulteerde in een aantal mooie driepunters. Dit kwart werd gewonnen met 27-11, waardoor de ruststand 52-29 was in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

“In de rust heb ik erop gehamerd bij de jongens dat de verdediging echt een stuk beter moest”, stelde coach Edwin Engelhart. “Op je voeten verdedigen, scherp staan en als verdediger bepalen wat de aanvaller mag doen. Hier trainen wij op en dit is wat ik terug wil zien.”

In het derde kwart werd er gehoor gegeven aan deze opdracht. Er werd strak en goed verdedigd door Leiden en TBG had niets meer in te brengen. Steal na steal zorgden voor mooie fastbreaks en een aantal mooie dunks van onder andere Bart en Troy. Halverwege het kwart maakte Troy een mooie alley-oop op assist van Lucas en de wedstrijd was gespeeld. Dit kwart werd gewonnen met 29-5.

Het vierde kwart werd een formele aangelegenheid waarin Zorg en Zekerheid Leiden bij vlagen leuk basketbal lieten zien. Toch zijn er nog een aantal punten waarop de Leidse ploeg moet gaan trainen met het oog op het eind van de competitie. Al met al een prima overwinning. Via een kwartstand van 19-8 werd de 100-42 eindstand bereikt.