54-80

Datum: vrijdag 30 maart 2018 · 20:00
Locatie: Apollohal, Amsterdam

DTL-team wint eenvoudig van Waterland

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de uitwedstrijd tegen Waterland. net als de twee eerdere ontmoetingen, eenvoudig gewonnen. Met de rust was de voorsprong 24-39. Na rust liep de Leidse ploeg verder uit naar de 54-80 eindstand.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Na zes minuten stond het 12-14 voor de bezoekers. Hierna sloeg Zorg en Zekerheid Leiden een klein gaatje, waardoor het aan het eind van het eerste kwart 14-20 stond. Het begin van de tweede periode was voor de thuisploeg die snel terug kwam tot 19-20 en later 22-23. Daarna namen de bezoekers weer afstand. Van 22-23 werd het 22-34 en bij rust bedroeg de voorsprong vijftien punten: 24-39.

Gelijk na de rust nam Zorg en Zekerheid Leiden meer afstand. Na vijf minuten in het derde kwart was het verschil opgelopen tot 26 punten: 26-52. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. Via 37-61 aan het eind van het derde kwart werd de 54-80 eindstand bereikt. Dit was nagenoeg dezelfde uitslag als de eerste wedstrijd tussen de twee ploegen in Amsterdam toen het 53-80 werd.

“Dit soort wedstrijden kunnen lastig zijn om te spelen”, weet coach Richard den Os. “Tegen de topploegen is het eenvoudig om met een goede instelling het veld in te gaan, maar tegen ploegen die onderaan staan wil dit nog wel eens een probleem zijn. Op het begin na hebben we het wat dat betreft wel aardig gedaan en heeft iedereen lekker kunnen spelen.”