52-66

Datum: zondag 18 maart 2018 · 12:30
Locatie: WA Sportcentrum, Groningen

DTL-team wint belangrijk duel

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de uitwedstrijd in Groningen tegen Donar op overtuigende manier gewonnen. Na een 31-45 ruststand liep het de tweede helft aanvallend weliswaar stroef, maar in de problemen kwam het team nooit. Met een 52-66 winst ging de equipe van coach Richard den Os weer richting Leiden.

Zorg en Zekerheid Leiden miste deze wedstrijd de zieke Quinten Wijnen en geblesseerde Naigel Onuoha. In de warming up haakte ook Marc Knepa af omdat hij teveel last had van een enkelblessure.

De eerste minuten van de wedstrijd gingen gelijk op, maar daarna liepen de bezoekers van 4-3 weg naar 4-16 door een aantal goede fastbreaks. Het slot van het eerste kwart was echter voor Donar dat een 11-22 achterstand terug wist te brengen tot 16-22.

In het begin van de tweede periode nam Zorg en Zekerheid Leiden eerst weer een grotere voorsprong (21-29), maar daarna kwam de thuisploeg terug tot 27-29. Een driepunter gaf weer wat lucht voor de bezoekers en de laatste minuten voor de rust waren daarna ook weer voor Zorg en Zekerheid Leiden dat met een 31-45 voorsprong de kleedkamer in ging.

Na de rust trok de thuisploeg de verdediging aan en haalde het ook de transitie van Zorg en Zekerheid Leiden er beter uit. Daarnaast vielen de schoten niet meer zo makkelijk als in de eerste helft waardoor de bezoekers moeilijk tot scoren kwamen. De verdediging stond echter nog wel goed, waardoor Zorg en Zekerheid Leiden niet echt in de problemen kwam. Toch had Donar aan het eind van het kwart de voorsprong iets teruggebracht: 44-54.

In de laatste periode bleven de ploegen moeite hebben om te scoren. Donar kwam met nog acht minuten te gaan één keer onder de 10 (47-56), maar verder liet Zorg en Zekerheid Leiden het niet komen. De Leidse ploeg won het duel uiteindelijk met 52-66. Hierdoor staat de ploeg stevig op de tweede plaats met een goede uitgangspositie voor de Final 4.

“Dit was een prima wedstrijd en een belangrijke overwinning voor ons”, stelde coach Richard den Os na afloop. “De eerste helft was het, op een paar dingen na, zowel aanvallend als verdedigend goed. In de tweede helft liep het aanvallend minder, maar dat was ook de verdienste van Donar. Verdedigend bleef het goed, we hebben 40 minuten hard gewerkt. We hebben nu van alle ploegen die strijden om de Final 4 uit weten te winnen, dus dat is ook een mooi gegeven.”