70-64

Datum: woensdag 4 april 2018 · 20:00

DTL-team wint belangrijk duel

Doordat eerder de wedstrijd tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede Basketbal niet door kon gaan, moest er nu midweeks gespeeld worden in de Leidse Vijf Meihal. Deze wedstijd was belangrijk met het oog op plaatsing voor de Final Four. Zorg en Zekerheid Leiden hield met 70-64 de punten in eigen huis.

Het begin van de wedstijd was voor de gasten uit Zwolle die na vijf minuten spelen een 8-13 voorsprong hadden genomen. Hierna kwam Zorg en Zekerheid Leiden beter in de wedstrijd. Een paar minuten later kwam de Leidse ploeg langszij: 14-13. Aan het eind van het kwart was de voorsprong voor de thuisploeg 19-17.

In de tweede periode gaven de twee ploegen elkaar weinig toe. Eerst kwam de ploeg uit Zwolle weer op een voorsprong (22-27), vervolgens kwam Zorg en Zekerheid Leiden bij 31-31 weer op gelijke hoogte. De thuisploeg nam een 36-31 voorsprong, maar bij rust was het weer gelijk: 40-40.

De tweede helft ging het weer gelijk op. Dan stond Zorg en Zekerheid Leiden weer voor en dan weer de ploeg uit Zwolle. Tot de laatste minuten van het derde kwart, want toen liep de thuisploeg via 52-51 weg naar 58-51 aan het eind van het derde kwart.

Deze voorsprong liep in het vierde kwart verder op naar negen punten verschil: 65-56 met nog vijf minuten te gaan. Landstede bleef echter in de wedstrijd hangen en met nog twee minuten te gaan was het 69-64. De laatste minuten werd er alleen één vrije worp gescoord, waardoor de 70-64 eindstand werd bereikt.

“De eerste helft was aanvallend goed, maar verdedigend zeker niet”, stelde coach Richard den Os. “Met name de schutters van Zwolle kregen teveel ruimte. De tweede helft was verdedigend een stuk beter en daar winnen we ook de wedstrijd.”