60-86

Datum: zaterdag 17 februari 2018 · 16:00
Locatie: Sporthal Boshoven, Weert

DTL-team wint overtuigend in Weert

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen weekend de beste wedstrijd van het seizoen en won op overtuigende wijze van Basketball Academie Limburg. Na een ruststand van 33-48 ging de ploeg met een 60-86 overwinning terug naar Leiden.

Zorg en Zekerheid Leiden begon aanvallend goed aan de wedstrijd. Verdedigend was het echter nog niet wat het moest zijn en na drie minuten stond het 13-11 voor de thuisploeg. Na een time-out van de bezoekers ging Zorg en Zekerheid Leiden met meer intensiteit verdedigen en plaatste het team een 10-0 run en nam het dus een 13-21 voorsprong. Mede door drie turnovers op rij van Leidse kant bracht BAL de achterstand terug tot vijf punten aan het eind van het eerste kwart: 21-26.

In het tweede kwart bleef dit verschil lange tijd min of meer hetzelfde, maar aan het eind van de tweede periode liep Zorg en Zekerheid Leiden verder weg en ging het met een knappe 33-48 voorsprong richting de kleedkamer.

In de tweede helft hadden de bezoekers meer moeite met scoren, waardoor BAL terug kwam tot 11 punten: 38-49. Maar daarna nam Zorg en Zekerheid Leiden het weer over en liep verder weg naar een 44-64 voorsprong aan het eind van het derde kwart.

In het vierde en laatste kwart bleef Zorg en Zekerheid Leiden met heel veel intensiteit, tempo en ritme in de aanval spelen. De thuisploeg, waar drie spelers de wedstrijd daarvoor al met U18 tegen Zorg en Zekerheid Leiden U18 hadden gespeeld, oogde vermoeid. Zorg en Zekerheid Leiden liep verder weg naar 46-75. Uiteindelijk werd het dus 60-86.

“Dit was echt de beste wedstrijd van het seizoen”, stelde een tevreden coach Richard den Os. “Aanvallend was er veel beweging en speelden we echt als team en maakten de spelers over het algemeen de juiste keuzes. Verdedigend speelden we met veel intensiteit en ook daar deden we het verder goed. Reboundend was het ook prima. En dat tegen een goede ploeg als Weert. Al weet ik ook dat Weert beter kan dan ze vandaag lieten zien. Daarnaast hadden drie spelers al met U18 mee gespeeld en ze moesten diep gaan tegen onze U18, dus dat hielp ook. Maar als ik puur naar ons team kijk, dan kan ik alleen maar tevreden zijn. Iedereen die op het veld kwam was klaar om te spelen en deed wat ze moesten doen. Nu moeten we dit ook nog in andere wedstrijden laten zien.”