57-58

Datum: zondag 4 februari 2018 · 15:00

DTL-team verliest in eigen huis

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden verloor afgelopen weekend mede door een slecht derde kwart in eigen huis met het kleinste verschil van Apollo Amsterdam: 57-58.

Het begin van de wedstrijd was rommelig en beide ploegen hadden veel moeite om te scoren. De thuisploeg wist zelfs pas na zes minuten te scoren. De bezoekers hadden op dat moment gelukkig voor Zorg en Zekerheid Leiden pas drie punten op het bord staan. Na tien minuten spelen stond het 8-10 in het voordeel van Apollo.

In het tweede kwart gingen beide ploegen gelijk op. Er werd hard gewerkt door beide ploegen in de verdediging en na vijf minuten stond het 16-15. In de laatste minuten van het kwart kon Zorg en Zekerheid Leiden iets weglopen van de bezoekers. De rust ging in bij een stand van 26-20.

Het derde kwart liet lange tijd hetzelfde beeld van de eerste helft zien: twee ploegen die hard werkten in de verdediging en moeite hadden om te scoren. Tot de laatste minuten van dit kwart. Plotseling liet Zorg en Zekerheid Leiden wat steken vallen in de verdediging. Apollo Amsterdam profiteerde en eindigde dit kwart met een 37-40 voorsprong.

Vanaf dat moment begon de thuisploeg steeds meer tegen zichzelf te spelen, waardoor Apollo uitliep naar een voorsprong van 10 punten met nog vijf minuten te gaan: 42-52. Met nog twee minuten te spelen was het 47-56 en leek de wedstijd gespeeld. De thuisploeg gaf echter niet op en via een driepunter van Marijn Ververs kwam de ploeg met nog een minuut te spelen op 52-56. Hierna moest Zorg en Zekerheid Leiden fouten maken om de bezoekers op de vrije worplijn te zetten. Met nog vijf seconden te gaan was de stand 55-57 en stond Apollo weer op de vrije worplijn. De tweede vrije worp ging raak. Zorg en Zekerheid Leiden had dus nog de kans om gelijk te komen, maar de driepuntspoging ging mis. In de rebound wist de Leidse ploeg in de buzzer nog te scoren, maar dat was dus één punt te weinig: 57-58.

“We hebben hard gewerkt dus wat dat betreft kan ik de ploeg niets verwijten”, stelde coach Richard den Os na afloop. “Aanvallend liep het bij ons vandaag niet. We werkten slecht af en namen teveel verkeerde beslissingen. Dingen waar we aan moeten werken voor de komende weken. Veel spelers haalden hun niveau vandaag niet, maar misschien was dat ook wel de verdienste van Apollo. Al met al heeft die ploeg vandaag terecht gewonnen.”