68-71

Datum: zondag 28 januari 2018 · 16:00
Locatie: De Hazelaar, Rosmalen

DTL-team komt goed weg

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden moest afgelopen zondag op bezoek bij New Heroes Den Bosch. Gezien de stand en de eerder gespeelde thuiswedstrijd, die ruim werd gewonnen, was het wellicht te verwachten dat het een eenvoudige middag zou worden. Niets was minder waar. Zorg en Zekerheid Leiden stond vrijwel de hele wedstrijd achter, maar wist op het eind toch nog de weedstrijd in winst om te zetten: 68-71.

De spelers van Zorg en Zekerheid Leiden dachten waarschijnlijk ook dat het een eenvoudige middag zou gaan worden tegen het jonge team uit Den Bosch, van wie een aantal spelers daarvoor al met U18 hadden gespeeld.

Zorg en Zekerheid Leiden was duidelijk niet klaar aan het begin van de wedstijd. Binnen de kortste keren stond het 11-2 voor de thuisploeg. Na een time-out ging het iets beter en na vijf minuten stond het 17-13. Maar daarna was het met name verdedigend heel slecht. Spelers werden één tegen één voorbijgelopen alsof ze er niet stonden en na het eerste kwart stond het 26-16.

Het tweede kwart was verdedigend beter en er werd eindelijk met energie gespeeld. Aanvallend werden er nog steeds eenvoudige ballen gemist en was het heel onrustig. Gevolg was dat Zorg en Zekerheid Leiden bij rust tegen een 40-29 achterstand aankeek.

Aan het begin van de tweede helft leek het spel niet veel anders dan wat het tweede kwart liet zien; na vijf minuten stond het 46-33. Daarna begon het bij Zorg en Zekerheid Leiden iets beter te lopen en kwam de ploeg dichterbij. Aan het eind van het derde kwart was de achterstand nog maar drie punten: 51-48.

In het vierde kwart gingen de ploegen gelijk op. Met nog vijf minuten te gaan, kwam Zorg en Zekerheid Leiden voor het eerst op voorsprong: 60-61. De laatste minuten waren vervolgens zeer spannend. Met nog 1.30 op de klok kwam Leiden op een 65-67 voorsprong en even later op 66-69. Via twee rake vrije worpen kwam Den Bosch terug tot 68-69. Waarna deze ploeg gelijk een fout maakte. De tweede vrije worp van Zorg en Zekerheid Leiden ging raak. Den Bosch had nog kans om gelijk te komen of via een driepunter de winst te pakken, maar het schot van de thuisploeg ging mis, waarna het Zorg en Zekerheid Leiden weer op de vrije worplijn zette. Weer ging de tweede raak en met een turnover van Den Bosch was de wedstrijd gespeeld: 68-71.

“Dit was slecht van onze kant vandaag”, stelde coach Richard den Os na afloop. “Teveel spelers waren mentaal niet klaar om te spelen. Wel begonnen we hard te werken vanaf het tweede kwart en beter te verdedigen, maar echt goed was het nooit. Maar ik moet ook complimenten maken aan Den Bosch. Die ploeg maakte het ons heel lastig door hum manier van spelen. Al met al komen we pas in de laatste minuten op voorsprong en komen we goed weg. Ik hoop dat dit een les is voor onze jongens dat dit niet de manier is om aan een wedstrijd te beginnen.”