53-80

Datum: zaterdag 20 januari 2018 · 11:00
Locatie: Apollohal, Amsterdam

Eenvoudige zege DTL-team

Voor de tweede keer binnen een week moest het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden aantreden tegen Waterland/Early Bird, dit keer in de Apollohal. Ook nu ging de winst naar Zorg en Zekerheid Leiden. Het werd 53-80.

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden moest afgelopen zaterdagochtend al om 11 uur aantreden in de Amsterdamse Apollohal voor de wedstrijd tegen hekkensluiter Waterland. Een week eerder stonden de ploegen ook al tegenover elkaar en toen won Leiden met 74-37.

Zorg en Zekerheid Leiden begon in de zeer koude Apollohal goed. Met name Okke Hoonhout wist de basket eenvoudig te vinden. Binnen de kortste keren stond het 3-18. Daarna was het slecht wat de Leidse ploeg liet zien. Aanvallend was het slordig en verdedigend slap. De thuisploeg kwam terug tot 26-28.

Aan het eind van de tweede periode ging het weer iets beter aan Leidse zijde waardoor het verschil bij rust acht punten was: 31-39. De tweede helft begonnen de bezoekers met meer energie. Zorg en Zekerheid Leiden liep snel weg naar een grote voorsprong die aan het eind van de wedstrijd tot 27 punten verschil was opgelopen: 53-80.

“De eerste helft was heel slecht en speelden wij zonder energie”, meldde coach Richard den Os na afloop. “De tweede helft was gelukkig beter. In ieder geval heeft iedereen minuten kunnen maken.”