68-54

Datum: vrijdag 1 december 2017 · 20:30
Locatie: Calandhal Hal 2, Amsterdam

Slechte tweede helft nekt U24

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden leed afgelopen vrijdag de tweede opeenvolgende nederlaag. Bij rust stond de talentenbrigade van coach Richard den Os nog tien punten voor bij Harlemlakers: 27-37. Door een zeer slechte tweede helft werd er uiteindelijk verloren met 68-54.

Zorg en Zekerheid Leiden verscheen in Amsterdam zonder Rens Butter en Marijn Ververs. Zonder de twee spelverdelers van het DBL-team was er in de eerste helft echter weinig aan de hand voor de Leidse ploeg. Na een achterstand van 19-18 na het eerste kwart trokken de bezoekers de verdediging aan en dankzij een reboundoverwicht (17 aanvallende rebounds in de eerste helft) ging Zorg en Zekerheid Leiden met een voorsprong van 27-37 de rust in.

In de eerste vijf minuten na de pauze was er nog steeds niets aan de hand voor de Leidse ploeg: 30-41. Daarna ging zo’n beetje alles fout wat fout kon gaan. Aanvallend werd er geen aanval meer op een juiste manier gespeeld en het team grossierde in turnovers. En ook verdedigend klopte er niets meer. Aan het eind van het derde kwart stond Zorg en Zekerheid Leiden nog wel voor (49-48), maar in het vierde kwart nam de thuisploeg gelijk een voorsprong die het niet meer uit handen gaf. Dit leidde tot een 68-54 eindstand.

“De tweede helft was echt heel slecht”, stelde een teleurgestelde Richard den Os na afloop. “Ook zonder Rens en Marijn moeten we deze wedstrijden kunnen winnen. Maar in de tweede helft waren we echt alles kwijt en zakten we zwaar onder de ondergrens. En dat is vooral een mentaal probleem. Ik hoop dat we hiervan leren en dat we in de toekomst wel in staat zijn om dit soort wedstrijden te winnen.”