64-73

Datum: zondag 26 november 2017 · 15:00

DTL-team verliest thuis van BAL

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de thuiswedstrijd tegen Basketball Academie Limburg (BAL) verloren. Na een ruststand van 39-39 gingen de bezoekers met een 64-73 overwinning weer terug richting Weert.

Aangezien er geen wedstrijden in de DBL waren, konden beide teams over vrijwel alle spelers beschikken die ook in het DBL-team spelen. Zo waren bij Zorg en Zekerheid Leiden de guards Marijn Ververs en Rens Butter van de partij en bij BAL waren zeven van de negen spelers aanwezig die een week eerder nog Den Helder versloegen in de Dutch Basketball League.

De eerste periode ging gelijk op met Weert eigenlijk steeds net aan de goede kant van de score. Een beeld wat de hele wedstrijd eigenlijk zo zou blijven. Via 8-10 was de stand aan het eind van de eerste periode 17-22. Het tweede kwart bleef dit verschil hetzelfde, tot de laatste minuten van dit kwart. Leiden kroop dichterbij en nam zelfs kort een voorsprong (37-36), maar bij rust was de stand weer gelijk: 39-39.

Het was tot aan dat moment een fysieke wedstrijd van twee kanten, maar op een juiste manier. In de tweede helft liepen de bezoekers weer wat weg: 43-52, maar weer kon de thuisploeg aanhaken. Het laatste kwart ging in met een 53-55 voorsprong voor de bezoekers. Weer liep BAL iets weg, maar een minuut voor tijd kwam Zorg en Zekerheid Leiden op 64-66. Weert kwam vervolgens op 64-68, waarna de thuisploeg miste en fouten moest maken om de klok te stoppen. Daardoor liep het verschil uiteindelijk weer op tot negen punten: 64-73.

“Op zich was het geen verkeerde wedstrijd en wij verliezen net aan van een sterk team”, stelde coach Richard den Os na afloop. “Toch ben ik niet helemaal tevreden, omdat het heel vaak net niet was en we met te weinig beleving en overtuiging speelden. Eigenlijk liepen we de hele wedstrijd achter de feiten aan. Maar dit zijn en blijven nuttige wedstrijden om te spelen.”