54-63

Datum: vrijdag 17 november 2017 · 20:45
Locatie: Landstede Sportcentrum, Zwolle

DTL-team na rust naar winst

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft na een matige eerste helft en een sterke tweede helft de uitwedstrijd in Zwolle gewonnen. Na een 29-21 ruststand wonnen de Leidse talenten met 54-63 van Landstede Basketbal.

De wedstrijd begon afgelopen vrijdag om 20.45 uur in Zwolle. Ondanks het late tijdstrip leek het alsof de bezoekers niet wakker waren in de eerste helft. Na drie minuten had Zwolle door vier open driepunters een 12-2 voorsprong genomen en twee minuten later stond het 14-2. De laatste minuten van de eerste periode herstelde Zorg en Zekerheid Leiden zich en via een 13-0 run stond het aan het eind van het kwart 14-15 voor de Leidse ploeg.

Wie dacht dan Zorg en Zekerheid daarmee nu wel wakker was, kwam bedrogen uit. De ploeg speelde met een veel te lage intensiteit en de thuisploeg profiteerde daar dankbaar van. Met het ingaan van de rust keek Zorg en Zekerheid Leiden dan ook tegen een achterstand aan van acht punten: 29-21.

Het was duidelijk dat er iets moest veranderen bij Zorg en Zekerheid Leiden. Gelukkig begrepen de spelers de boodschap en het derde kwart speelde de ploeg met veel meer energie en tempo. Zorg en Zekerheid Leiden kwam eerst terug tot 30-25, waarna Landstede Basketbal nog even het verschil op negen tilde: 34-25. Daarna trokken de bezoekers de verdediging nog verder aan. Na zes minuten kwam Zorg en Zekerheid Leiden voor het eerst op gelijke hoogte: 35-35. Daarna ging de ploeg goed door en uiteindelijk werd het derde kwart met 7-24 gewonnen, waardoor Zorg en Zekerheid Leiden met een 36-45 voorsprong het vierde kwart in ging.

Via een driepunter kwam Zwolle gelijk op 39-45, maar daarna liepen de bezoekers verder weg. Met nog iets meer dan twee minuten te spelen stond het 46-63 en dit was ook gelijk de grootste voorsprong voor de Leidse ploeg. De laatste minuten waren slordig van de kant van Zorg en Zekerheid Leiden. Landstede eindigde met een 8-0 run, waardoor de 54-63 einstand werd bereikt.

“De eerste helft was niet goed van onze kant”, stelde coach Richard den Os na afloop. “Slecht spelen kan altijd, maar we speelden zonder energie en daar kom je tegen een ploeg als Zwolle niet mee weg. Na de rust herstelden we ons gelukkig en dat is goed en knap. Ook mentaal.”