74-83

Datum: zondag 12 november 2017 · 16:00
Locatie: Apollohal, Amsterdam

DTL-team verslaat ongeslagen koploper

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de uitwedstrijd tegen Apollo Amsterdam gewonnen. In een goede wedstrijd werd de ongeslagen koploper met 74-83 verslagen.

De eerste minuten gingen in de Apollohal gelijk op. Na zeven minuten stond het 12-12. In de laatste minuten van de eerste periode sloegen de bezoekers uit Leiden het eerste gaatje en aan het eind van het eerste kwart stond het 14-24. De eerste vijf minuten van het tweede kwart bleef het verschil rond de 10 punten schommelen. Even kwam de thuisploeg daarna op zes punten (25-31), maar de laatste minuten waren weer voor Zorg en zekerheid Leiden dat met een 34-46 voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft begon de Leidse ploeg sterk en liep verder uit naar 38-56. Het leek een eenvoudige middag te gaan worden voor Zorg en Zekerheid Leiden, maar de thuisploeg gaf niet op en ging wat feller spelen. Zorg en Zekerheid Leiden, dat wellicht dacht dat de wedstrijd al gespeeld was, ging juist met minder intensiteit spelen. Apollo Amsterdam sloop dichterbij en kwam terug tot negen punten: 47-56. Het laatste stuk van de derde periode was echter weer voor de Leidse ploeg die met een 48-63 voorsprong het laatste kwart inging.

De eerste vier minuten van dat laatste kwart waren de slechtste van de wedstrijd van de Leidse ploeg. Verdedigend klopte er ineens niets meer van en aanvallend werd het slordig. Apollo profiteerde knap en kwam via een 14-0 run op 62-63. Verder lieten de bezoekers het gelukkig niet komen. Ze herstelden zich met een 11-0 run en dus 62-74. De laatste minuten kwam Zorg en Zekerheid Leiden vervolgens niet meer in gevaar en won het uiteindelijk met 74-83.

“We speelden een goede wedstrijd, op een paar mindere fases in de tweede helft na”, oordeelde coach Richard den Os. “We moeten leren 40 minuten te spelen met de juiste intensiteit en concentratie. Nu laten we Amsterdam, wat een goede ploeg heeft en alles nog ruim had gewonnen tot nog toe, terugkomen in de wedstrijd. Maar op het eind maken we het goed af.”