78-72

Datum: vrijdag 8 december 2017 · 21:00
Locatie: Houtkwartier, Leiden

DTL-team wint thriller

Een dag voor de grote mannen van Zorg en Zekerheid Leiden het in Groningen tegen elkaar op moesten nemen, speelden op vrijdagavond in Leiden de DTL-teams tegen elkaar. Na een ruststand van 40-36 bleef Zorg en Zekerheid Leiden aan de goede kant van de score: 78-72.

De wedstrijd werd gespeeld in de thuishaven van BS Leiden, het Houtkwartier, omdat de Vijf Meihal op de vrijdag niet beschikbaar is. Donar kwam pas laat aan in Leiden, maar aan het begin van de wedstrijd leek het of Zorg en Zekerheid Leiden daar meer last van had dan de bezoekers, die gelijk een 4-12 voorsprong namen. Na een time-out en wat wissels ging het beter aan Leidse zijde en aan het eind van de eerste periode waren de ploegen bijna in evenwicht, 15-16.

De tweede periode ging gelijk op. De thuisploeg had moeite met de pick & roll van Donar, wat ook met scherp schoot van buitenaf. Andersom hadden de bezoekers moeite om Zorg en Zekerheid Leiden inside af te stoppen. Aan het eind van het tweede kwart nam de Leidse formatie een kleine voorsprong, die bij de rust vier punten bedroeg: 40-36.

In de tweede helft begon Donar met een 7-0 run, omdat de thuisploeg de nodige eenvoudige ballen onder de basket niet wist te verzilveren en de ploeg uit Groningen wel de basket wist te vinden. Daarna pakte de thuisploeg het goed op. De verdediging werd aangetrokken, waardoor het via enkele steals eenvoudig wist te scoren en weer op voorsprong kwam. Een voorsprong die aan het eind van het derde kwart 57-51 bedroeg.

Aan het begin van de vierde periode nam Zorg en Zekerheid Leiden eerst een grotere voorsprong (62-53), maar Donar vocht zich weer terug in de wedstrijd: 66-63 en later 72-69. In de laatste minuten trok de thuisploeg de overwinning definitief naar zich toe en won het met 78-72.

“Na de slechte wedstrijd van vorige week was dit een prima wedstrijd”, stelde coach Richard den Os. “Alleen het begin was niet goed, maar daarna pakten we het goed op. We pakken 25 aanvallende rebounds. In de eerste helft hadden we het moeilijk met de ballscreens, maar in de tweede helft hadden we een andere afspraak gemaakt en dat werkte beter. Ook de 12 turnovers was na de 29 van vorige week prima. Al met al een prima overwinning tegen een goede ploeg als Donar.”