82-77

Datum: zaterdag 16 september 2017 · 16:00
Locatie: Contern, Luxemburg

ZZ Leiden loopt finale mis

Zorg en Zekerheid Leiden speelt morgen tijdens het toernooi in Contern om de derde plaats. In de slotfase van de eerste wedstrijd tegen Gladiators Trier trok de Leidse ploeg net aan het kortste eind: 77-82.

Zorg en Zekerheid Leiden nam na het eerste kwart (18-19 achterstand) het heft in handen. Door driepunters van Jessey Voorn en Floris Versteeg nam de Leidse formatie halverwege het tweede kwart een 31-23 voorsprong. Die marge wist Zorg en Zekerheid Leiden tot aan de rust vast te houden: 43-35. Vervelend was het uitvallen van Clayton Vette, die na de pauze niet meer in actie kwam.

Drie minuten voor het einde van het derde kwart, waarin vooral Sergio de Randamie en Worthy de Jong aan de scorebel trokken, genoot Zorg en Zekerheid Leiden nog een 56-51 voorsprong, maar aan het einde van het derde kwart was de marge nog maar één punt: 59-58.

In het laatste kwart was de pijp bij Zorg en Zekerheid Leiden leeg. Gladiators Trier stapte uiteindelijk met een 77-82 overwinning van het veld.

Coach Paul Vervaeck constateerde dat er weer progressie was gemaakt. "Nu weer in de verdediging. Ondanks het uitvallen van Vette, die we uit voorzorg aan de kant hebben gehouden nadat hij door z'n enkel was gegaan, bleef het team goed presteren. Wat me vooral tevreden stemt, is dat het steeds meer een team wordt."

Scores: Worthy de Jong 20, Carrington Love 15, Jessey Voorn 14, Sergio de Randamie 10, Clayton Vette 8, Floris Versteeg 6 en Mohamed Kherrazi 4.