62-67

Datum: zondag 17 september 2017 · 14:00
Locatie: Contern, Luxemburg

ZZ Leiden eindigt als derde

Zorg en Zekerheid Leiden is op het toernooi van het Luxemburgse AB Contern als derde geëindigd. In een Nederlands onderonsje werd het team van Basketball Academie Limburg met 67-62 teruggewezen. Clayton Vette (enkel) en Worthy de Jong (rib) kwamen niet in actie.

Met Floris Versteeg en Sergio de Randamie in de startende vijf begon Zorg en Zekerheid Leiden aan de derde wedstrijd binnen 48 uur. Aan de hand van Carrington Love en De Randamie nam de Leidse ploeg snel een kleine voorsprong. Na tien minuten spelen was het 21-16. In het tweede kwart vielen de driepunters van Rens Butter, Jessey Voorn en Love. Halverwege genoot de Leidse formatie een 46-35 voorsprong.

In het derde kwart werd het beslissende gaatje geslagen. Opnieuw driepunters van Love en Voorn plus een and-1 van Mohamed Kherrazi zorgden ervoor dat het laatste kwart inging met een 62-48 voorsprong. Wel was de foutenlast flink toegenomen. Versteeg viel al vroeg in het laatste kwart uit met vijf fouten, terwijl Love en Voorn allebei vier kruisjes achter hun naam hadden staan. Aanvallend kwam Zorg en Zekerheid Leiden er niet meer lekker uit, hetgeen zich vertaalde in slechts vijf punten in de laatste tien minuten. De Limburgers deden het beter en wisten uiteindelijk de marge te verkleinen tot 67-62.

Scores: Carrington Love 21, Mohamed Kherrazi 16, Jessey Voorn 9, Sergio de Randamie 7, Marijn Ververs 5, Rens Butter 5 en Floris Versteeg 4.