106-104

Datum: vrijdag 15 september 2017 · 19:00
Locatie: Alain Marchetti, Steinsel (Lux)

ZZ Leiden verliest in Luxemburg

In een zeer aanvallende wedstrijd heeft Zorg en Zekerheid Leiden het net niet gered tegen Amicale Steinsel. De Leidse ploeg zette in het laatste kwart nog wel een inhaalrace in, maar strandde bij 106-104.

Zorg en Zekerheid Leiden, dat een reis van vijf uur achter de rug had, opende in Luxemburg met het vijftal Carrington Love, Jessey Voorn, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi en Clayton Vette. Binnen enkele seconden gaf Love meteen al een visitekaartje af door een driepunter binnen te knallen. De rappe Amerikaan zou uiteindelijk eindigen met vier driepunters. Als team was de Leidse ploeg ook succesvol van ver, want er werden maar liefst veertien rake driepunters op het wedstrijdformulier genoteerd.

Nu was Amicale Steinsel ook geen slechte ploeg. De Luxemburgers, die al vier oefenwedstrijden gespeeld, hadden vorige week nog gewonnen van Gladiators Trier. Beide ploegen werktenaf tegen hoge schotpercentages. Zorg en Zekerheid Leiden sloot het eerste kwart met een 30-31 voorsprong af, maar zag de Luxemburgers aan de hand van de Amerikanen Shavon Coleman (42 punten) en Billy McDaniel (29 punten) in het tweede kwart langszij komen en zelfs uitlopen naar een 58-49 ruststand.

Na de pauze sloop Zorg en Zekerheid Leiden langzaam dichterbij. Vette en De Randamie hadden hun vizier op scherp staan, terwijl het trio Love, De Jong en Voorn voor een enorme intensiteit zorgden. Via 85-79 na drie kwarten werd het anderhalve minuut voor tijd 100-100, een score die je zelden ziet. Uiteindelijk was de kampioen van Luxemburg in de slotfase net iets zekerder: 106-104.

Coach Paul Vervaeck was zeer te spreken over het aanvallende spel. Dat de Luxemburgse ploeg ook makkelijk scoorde, vond Vervaeck nog geen probleem. “We hebben in de afgelopen weken veel gewerkt aan de aanval. Aan de verdediging hebben we nog weinig aandacht besteed.”

Vette speelde net als in Zwolle sober en nuttig. Samen met De Randamie werd er in deze wedstrijd veel onder de borden afgerond en dat geeft de burger moed.

Scores: Clayton Vette 26, Carrington Love 20, Worthy de Jong 17, Jessey Voorn 15, Sergio de Randamie 14, Mohamed Kherrazi 6 en Marijn Ververs 6.