104-78

Datum: vrijdag 28 april 2017 · 20:00
Locatie: Van Zweedenhal, Rijswijk

Geen finale voor U18

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden is er vrijdagavond niet in geslaagd de finale om het landskampioenschap te bereiken. De marge van drie punten (70-67) bleek in Rijswijk niet voldoende om Lokomotief van een finaleplaats af te houden. Zorg en Zekerheid Leiden ging met 104-78 ten onder.

Lokomotief neemt direct het initiatief in de volle Van Zweedenhal in Rijswijk. Van 8-5 loopt de thuisploeg in twee minuten door naar 18-7. Zowel van ver weg (4x3) als van dichtbij wordt er makkelijk gescoord, terwijl Zorg en Zekerheid Leiden te veel punten op de vrije worplijn laat liggen (acht missers). Het eerste kwart komt dan ook bij 31-19.

Ook het tweede kwart wordt er van Leidse kant onvoldoende strak verdedigd, waardoor na vijftien minuten spelen het verschil op twintig punten komt: 45-25. Dit verschil blijft bijna hetzelfde tot aan rust: 61-39.

In het derde kwart probeert Zorg en Zekerheid Leiden met wisselde verdedigingsvormen de wedstrijd te laten kantelen. Dit lijkt te gaan werken. De bezoekers komen terug tot 73-56. Drie driepunters op rij van de thuisploeg zorgen ervoor dat het verschil niet kleiner wordt.

Met nog één kwart te spelen is het al duidelijk dat Zorg en Zekerheid Leiden de finale niet gaat halen. Het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechters komt dan ook bij 104-78.

Scores: Bart van Rixtel 14, Quinten Wijnen 14, Jim Blom 13, Troy Koehler 11, Rick van der Salm 9, Lukas de Haas 5, Lucas Kruithof 5, Roelof Schraa 4 en Wouter Luijck 3.

“Vorige week (winst met 70-67) speelden we een goede wedstrijd, vandaag was dat een heel stuk minder”, constateerde coach René Mulder. “Lokomotief schoot in de eigen hal met scherp (13/22 = 60% driepunters) en we werden op alle vlakken afgetroefd. Ondanks dit verlies mogen wij toch terugkijken op een mooi seizoen, waarbij een derde plaats in deze sterke competitie ook heel knap genoemd mag worden.”