70-67

Datum: zaterdag 22 april 2017 · 14:00

U18 wint eerste duel play-offs

In een goed gevulde Vijf Meihal speelde het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden zaterdagmiddag de eerste wedstrijd uit de halve finale van de play-offs. Tegenstander was Lokomotief uit Rijswijk. Na een ruststand van 40-38 won de Leidse ploeg dit eerste duel met 70-67.

Beide ploegen waren in het reguliere seizoen met een gelijk aantal punten op de tweede plaats geëindigd, maar doordat Lokomotief beide competitiewedstrijden had gewonnen, kreeg de ploeg uit Rijswijk thuisvoordeel en dus was de eerste wedstrijd in Leiden.

De opening was voor Zorg en Zekerheid Leiden. Via 4-0 is het 10-8 na vier minuten spelen. Dit verschil blijft gehandhaafd, want aan het eind van het eerste kwart is het 20-18. In het tweede kwart lopen de bezoekers via 26-26 uit naar 27-31. Zorg en Zekerheid Leiden herstelt zich echter. Bij 34-34 is de stand weer in evenwicht. De ruststand komt, zoals gezegd, bij 40-38.

In de tweede helft start Zorg en Zekerheid Leiden sterk. De formatie van coach René Mulder loopt uit naar 51-46, maar na drie kwarten is de stand weer in evenwicht: 56-56. In het laatste kwart schommelt de score. Eerst loopt Zorg en Zekerheid Leiden uit naar 65-59, daarna plaatsen de bezoekers uit Rijswijk een 0-8 run. Met nog één minuut te spelen is het 65-67. Na een benutte driepunter en twee vrije worpen is er dan toch nog de Leidse winst: 70-67.

Scores: Lucas Kruithof 25, Lukas de Haas 16, Jim Blom 9, Quinten Wijnen 7, Wouter Luijck 6, Troy Koehler 3, Roelof Schraa 3 en Bart van Rixtel 1.

“Vanmiddag zagen we in de Vijf Meihal twee ploegen die niet voor elkaar onder deden”, stelde Mulder na afloop. “Er werd veel strijd geleverd. Eigenlijk is dit een soort ruststand. De tweede helft zal vrijdagavond in Rijswijk gespeeld worden. Aanvang is daar 20.00 uur.”