85-58

Datum: zondag 9 april 2017 · 12:00
Locatie: De Maaspoort, Den Bosch

U18 verliest laatste competitieduel

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen zondag op het vroege tijdstip van 12.00 uur de laatste reguliere competitiewedstrijd. Tegenstander in Den Bosch was New Heroes. Na een 44-28 ruststand bleven de twee punten in Den Bosch: 85-58.

Na een rommelig begin van beide kanten is de opening voor Zorg en Zekerheid Leiden. Direct daarna volgt er een score van New Heroes, dat vervolgens flink doorpakt naar 9-2. Vervolgens scoren beide ploegen twee minuten niet. Via 9-5 en 11-7 komt er na het eerste kwart de stand 17-7 op het scorebord.

Zorg en Zekerheid Leiden speelt inspiratieloos en de thuisploeg zet nog eens stevig aan. Bij 32-15 worden er zes vrije worpen gemist en verzuimen de bezoekers om echt dichterbij te komen. De rust komt bij 44-28.

De tweede helft is een kopie van de eerste helft. Na één benutten vrije worp komt Zorg en Zekerheid Leiden drie minuten lang niet tot scoren. De wedstrijd is dan al definitief gespeeld. Na drie kwarten is de Leidse ploeg gedubbeld: 58-20.

Het laatste kwart wordt volgens plichtmatig uitgespeeld en de eindstand komt bij 85-58.

“We waren niet klaar om echt te spelen”, meende coach René Mulder na afloop. “Met de komende play-off wedstrijden op het programma moet daar verandering in komen. Laat dit een goede mentale les zijn voor het gehele team.”

In het weekend van 22 april is de thuiswedstrijd in de play-offs tegen Lokomotief. Een week later volgt de tweede wedstrijd in Rijswijk.

Scores: Jim Blom 18, Bart van Rixtel 12, Lukas de Haas 8, Wouter Luyck 6, Troy Koehler 5, Rick van der Salm 3, Sander Korteweg 3 en Lucas Kruithof 3.