59-46

Datum: zaterdag 1 april 2017 · 14:00

Goed herstel voor U18

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich in het thuisduel tegen nummer vier uit de competitie, Landstede Basketbal Zwolle, gerevancheerd. Na een 27-23 ruststand werd het uiteindelijk 59-46 voor de thuisploeg.

Zorg en Zekerheid Leiden begint goed aan de wedstrijd en na vier minuten spelen is het na twee benutte driepunters al 11-4. De ploeg uit Zwolle, die enigszins verzwakt aan het duel verschijnt (slechts acht spelers) komt terug naar 13-10. De thuisploeg zet aan en loopt vervolgens naar 23-15. Het einde voor is voor Landstede Zwolle dat met een benutte driepunter in de zoemer de ruststand brengt op 27-23.

In de tweede helft schommelt de score flink. Eerst loopt Zorg en Zekerheid Leiden uit naar 36-26, maar de bezoekers klampen aan bij 36-34. Een score in de zoemer van Wouter Luijk, vanaf de middenlijn tussen twee spelers in, geeft Zorg en Zekerheid Leiden wat ruimte na drie kwarten: 43-35.

De wedstrijd lijkt dan bij 46-36 gespeeld, maar zoals altijd geeft Landstede Zwolle niet op. Een krachtsinspanning brengt de ploeg van coach Ton Grit nog eenmaal dicht bij Zorg en Zekerheid Leiden: 48-44 met nog 2’30 te spelen. De bezoekers zetten de Leidse ploeg met p’s vaak op de vrije worplijn. Dat helpt niet, want de thuisploeg schiet zes uit zes en met twee benutte driepunters van Roelof Schraa is de overwinning een feit: 59-46.

“Het team heeft zich vandaag kunnen herstellen van de nederlaag vorige week in Rijswijk”, constateerde coach René Mulder na afloop. “Er werd hard gewerkt en met name verdedigend zat het aardig in elkaar. We zullen moeten blijven werken aan de ontwikkelpunten.”

Komende zondag wacht de laatste competitiewedstrijd voor Zorg en Zekerheid Leiden. Tegenstander is New Heroes U18 in Den Bosch.

Scores: Roelof Schraa 17, Wouter Luijk 10, Lukas de Haas 9, Troy Koehler 6, Jim Blom 6, Lucas Kruithof 6 (15 rebounds), Rick van der Salm 3, Bart van Rixtel 1 en Quinten Wijnen 1.