57-62

Datum: zaterdag 16 september 2017 · 17:15
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U18 verliest eerste competitiewedstrijd

U18 opende de competitie tegen het Groningse Donar. Zorg en Zekerheid Leiden kwam niet geheel uit de verf en moest de winst aan de Groningers laten: 57-62.

Eindelijk was het zover: onze eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Gelijk tegen een geduchte tegenstander zo bleek achteraf. Het leek wel alsof we stijf stonden van de zenuwen aan het begin van deze wedstrijd. Alles wat in de voorbereiding zo goed ging, liep totaal anders tijdens deze wedstrijd. Duidelijke afspraken werden niet nagekomen, zoals je man one-on-one afstoppen. Daar lag het grootste probleem samen met de sterk reboundende Rienk Mast, die domineerde onder de borden.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, alleen lieten we ons behoorlijk aftroeven zowel fysiek als op het gebied van inzicht. We hadden de grootste moeite om onze eigen aanval goed en verzorgd te lopen. Hier tegenover stond een goed geoliede machine uit Groningen die klaar was om de winst mee naar huis te nemen.

De tweede helft liepen we continu tegen een kleine achterstand aan te kijken die we gewoonweg niet op tijd meer konden inlopen. Groningen schoot werkelijk uit alle hoeken raak en ze waren net iets feller waardoor de winst uiteindelijk naar Groningen ging. Eindstand 57-62.