70-49

Datum: zaterdag 11 februari 2017 · 18:00

Nuttige winst voor U18

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zaterdagmiddag zijn derde overwinning op rij behaald. RTC Noord (het opleidingsteam voor Donar Groningen) werd na een 39-20 ruststand met 70-49 verslagen.

De thuisploeg opent de wedstrijd en RTC Noord countert direct met een benutte driepunter. Na zeven minuten is daar de eerste Leidse time-out bij de stand 9-10 in het voordeel van de Groningers. Deze time-out lijkt te helpen, want Zorg en Zekerheid Leiden staat na tien minuten spelen voor met 18-10. Via 20-14 stoomt de thuisploeg in de tweede periode door. Via 32-16 is het 39-20 bij rust.

Dit verschil wordt na de pauze langzaam uitgebouwd. Viaa 48-26 gaat het laatste kwart in bij 59-36. De thuisploeg wisselt flink door en iedere speler komt flink aan bod. De eindstand komt bij 70-49.

“We wisten dat wij tegen dit team scherp moesten zijn, de gehele wedstrijd”, gaf coach René Mulder te kennen. “Er lopen in Groningen een aantal talenten rond die goed in bedwang werden gehouden. We hebben nu twee weekenden vrij en dan spelen we de lastige uitwedstrijd tegen Harlemlakers.”

Scores: Quinten Wijnen 21, Jim Blom 12 (14 rebounds), Bart van Rixtel 9, Lucas Kruithof 7 (7 rebounds en 8 steals), Wouter Luijk 5, Lukas de Haas 4, Rick van der Salm 4, Jona Ververs 2, Troy Koehler 2, Roelof Schraa 2 en Sander Korteweg 2.