65-69

Datum: zondag 5 maart 2017 · 14:00
Locatie: Calandhal Hal 2, Amsterdam

Moeizame winst voor U18

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen zondagmiddag in Amsterdam West een overwinning geboekt op Harlemlakers. Na een ruststand van 38-34 werd het uiteindelijk 65-69 in voordeel van de bezoekers uit Leiden.

Het begin is duidelijk voor de thuisploeg. Bij 9-1 na vier minuten spelen is daar al de eerste time-out van Zorg en Zekerheid Leiden. Veel helpt dat niet, want Harlemlakers loopt gestaag door. Via 16-6 is het aan het eind van het eerste kwart 24-12 voor de thuisploeg.

Het tweede kwart is er één voor de bezoekers. Zorg en Zekerheid Leiden begint met verdedigen en ondanks de wat gladde vloer is het na zeventien minuten in de eerste helft 31-28. De rust komt dan bij 38-34.

In het derde kwart golft het op en neer. Van 40-41 wordt het 50-41 voor Harlemlakers. Vervolgens lopen de bezoekers weer in en na drie kwarten spel is het 52-48. Zorg en Zekerheid Leiden wisselt dan van verdediging en komt naar 54-52. Vervolgens wisselen beide teams een aantal driepunters uit. Met nog vier minuten te spelen bij de stand 65-61 passen de bezoekers nog één maal hun verdediging aan. Dit helpt en via een 0-8 eindspurt is de winst alsnog voor Zorg en Zekerheid Leiden: 65-69.

“We wisten dat dit wel eens een lastige wedstrijd kon worden na twee vrije weekenden”, stelde coach René Mulder na afloop. “De tegenstander was in eerste instantie gretiger, maar we konden het op het eind nog corrigeren. Niet goed spelen en toch winnen is redelijk goed, maar laat dit een waarschuwing zijn voor de komende wedstrijden. Zaterdag wacht in de Vijf Meihal Uball uit Utrecht, aanvang 18.00 uur.

Scores: Lukas de Haas 13, Lucas Kruithof 12 (11 rebounds), Bart van Rixtel 12, Quinten Wijnen 9, Rick van der Salm 7, Jim Blom 7, Roelof Schraa 5, Troy Koehler 2 en Sander Korteweg 2.