42-87

Datum: zondag 5 februari 2017 · 15:00
Locatie: Arcus Topsporthal, Wijchen

U18 komt na rust op stoom

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen zondag een overwinning behaald in Wijchen. Pas na rust (27-38) kwam de Leidse formatie van René Mulder op stoom. Dat leverde een ruime 42-87 zege op.

De Dragons uit Wijchen hebben grootse plannen. Nijmegen en omgeving wordt gescout en met vijf maal trainen in de week is er een begin gemaakt voor wat uiteindelijk moet leiden tot een plaatsje in de hoofdmacht. Dragons heeft inmiddels haar U14, U16 en ook haar U24 in de eredivisie spelen en het is een kwestie van tijd dat ook het mannenteam deel gaat uitmaken van de Dutch Basketball League.

De thuisploeg opent met twee drietjes en neemt na drie minuten brutaal een voorsprong van 10-5. Via 14-9 wordt het na tien minuten spelen 17-19. Zorg en Zekerheid Leiden oogt niet scherp in het eerste kwart. Het herstel komt er in het begin van het tweede kwart. Daar scoort Dragons in acht minuten slechts twee punten: 19-36. Een verslapping aan Leidse kant zorgt voor een 27-38 ruststand.

Om de druk op de tegenstander hoog te houden, komen alle elf spelers aan Leidse kant veel in het veld. Van 30-43 lopen de bezoekers naar 38-58. De wedstrijd is gespeeld en Zorg en Zekerheid Leiden verruimt het verschil in het vierde kwart naar de eindstand: 42-87.

“We waren in het eerste kwart en aan het eind van het tweede kwart niet bij de les”, stelde coach René Mulder na afloop. “Dit kan wellicht nog tegen deze ploeg, maar dat zal de komende wedstrijden anders moeten. Komende zaterdag thuis tegen Groningen is andere koek en zal het team scherp en geconcentreerd moeten zijn, de volledige wedstrijd lang.”

Scores: Lukas de Haas 15, Lucas Kruithof 15, Jim Blom 13, Bart van Rixtel 10, Quinten Wijnen 8, Sander Korteweg 7, Roelof Schraa 6, Rick van der Salm 4, Jona Ververs 4, Wouter Luijk 3 en Troy Koehler 2.