87-40

Datum: zaterdag 28 januari 2017 · 18:00

Eindelijk weer winst voor U18

Na twee nederlagen in 2017 was er dan eindelijk weer winst voor het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden. In eigen huis werd Rotterdam Basketbal via een ruststand van 37-15 verslagen met 87-40.

Tegenstander Rotterdam Basketbal kwam met een goed gevoel naar de Vijf Meihal. Na de eerste ruime winst van het seizoen tegen Uball met 34 punten verschil, was het team van coach Thijs Arisz verwachtingsvol aan deze wedstrijd begonnen.

Rotterdam kwam echter van een koude kermis thuis. Zorg en Zekerheid Leiden had na de eerder genoemde nederlagen iets recht te zetten. Het eerste kwart werd er goed verdedigd en de bezoekers scoorden alleen een driepunter en twee vrije worpen. Van 14-0 werd het 22-5 na het eerste kwart. In het tweede kwart liet Zorg en Zekerheid Leiden de teugels wat vieren en met slordig spel in de afwerking wordt de ruststand bereikt bij 37-15.

In de tweede helft, en dan met name het derde kwart, gaan de remmen los aan Leidse kant. Dit kwart wordt dan ook met 28-10 gewonnen, met als gevolg een stand van 65-30 na drie kwarten. Ook het vierde kwart werd ruim gewonnen om zodoende de wedstrijd te eindigen bij 87-40.

Scores: Lukas de Haas 18, Roelf Schraa 15, Lucas Kruithof 13, Quinten Wijnen 11, Wouter Luijk 10, Bart van Rixtel 7, Troy Koehler 6, Jim Blom 5 en Sander Korteweg 2.

“Het team begint zich langzaam maar zeker te herpakken”, stelde coach René Mulder na afloop vast. “Tegen Rotterdam konden we het ons veroorloven om een paar minuten niet scherp te zijn. Daar moet nog verbetering in komen. Het vertrouwen komt terug en het is zaak om de komende wedstrijd door te zetten.”

Komende zaterdag wacht voor het U18-team de lastige uitwedstrijd tegen TBG Dragons.