59-71

Datum: zaterdag 14 januari 2017 · 18:00

U18 opent 2017 met verlies

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden is het nieuwe jaar niet goed begonnen. De lijstaanvoerder ging in eigen huis onderuit tegen de naaste belager Apollo Amsterdam. Via een ruststand van 26-28 werd het 59-71 voor de bezoekers.

Na een periode van drie vrije weekenden staat in de eerste wedstrijd van 2017 direct een topper op het programma. Zorg en Zekerheid Leiden, met één verlieswedstrijd in de eerste competitiehelft, ontvangt Apollo Amsterdam, dat met twee verlieswedstrijden op een gedeelde tweede plaats staat. De eerste wedstrijd tussen beide teams eindigde in een overwinning met één punt verschil voor Zorg en Zekerheid Leiden.

In de Vijf Meihal openen de bezoekers uit Amsterdam de score. De thuisploeg reageert niet goed en mist direct drie vrije worpen waardoor Apollo uitloopt naar 5-10. Na tien minuten spelen is het 13-19. Aanvankelijk wordt de achterstand groter (15-24), maar licht herstel van Zorg en Zekerheid Leiden zorgt voor een 26-28 ruststand.

In de tweede helft zou het eigenlijk alleen maar beter kunnen gaan voor de thuisploeg, maar niets blijkt minder waar. De score gaat als een jo-jo. Van 28-28 gaat het via 32-37 en naar 39-47. Zorg en Zekerheid Leiden zet aan en na drie kwarten spelen is het 51-54. In het laatste kwart loopt Apollo uit naar 51-60 maar met nog 2.40 op de klok is het 59-62. Hoewel er mogelijkheden liggen, is de koek op voor de thuisploeg en met een benutte driepunter op drie seconden voor het einde van de wedstrijd is de eindscore 59-71.

“We zijn vandaag afgebluft en verslagen op de wil om te winnen”, constateerde coach René Mulder na afloop. “Apollo was vandaag gretiger dan wij en dat zag je terug aan beide kanten van het veld. Laat dit een waarschuwing zijn voor ploeg en begeleiding, want komende zaterdag staat al weer de zware uitwedstrijd tegen de Basketbal Academie Limburg in Weert op het programma.”

Scores: Jim Blom 15 (12 rebounds), Bart van Rixtel 14, Lucas Kruithof 9, Quinten Wijnen 8, Roelof Schraa 5, Lukas de Haas 4, Wouter Luijk 2 en Rick van der Salm 2.