80-65

Datum: zaterdag 21 januari 2017 · 16:00
Locatie: Sporthal Boshoven, Weert

Opnieuw verlies van U18

Ook de tweede wedstrijd in 2017 is door het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden niet in winst omgezet. In het verre Weert werd er na een goede eerste helft toch verloren van de Basketbal Academy Limburg: 80-65.

Zorg en Zekerheid Leiden begint goed aan de wedstrijd en zowel van dicht bij als van veraf weten de bezoekers het netje makkelijk te vinden: 5-9. De thuisploeg herstelt zich gaandeweg het eerste kwart en na tien minuten is de stand 19-20 in Leids voordeel. Het tweede kwart laat zien dat beide ploegen goed aan elkaar gewaagd zijn. Men geeft elkaar geen duimbreed toe. De ruststand komt dan ook bij 37-39 voor Zorg en Zekerheid Leiden.
Het derde kwart verslappen de bezoekers en B.A.L ruikt haar kans. Een tussensprint levert na drie kwarten een stand op van 64-55. De bezoekers proberen in het laatste kwart met wisselende verdedigingen de aanvalsdriften van de thuisploeg te ontregelen. Dit lukt echter niet waarna de wedstrijd als een nachtkaars uitgaat: 80-65.

“De eerste helft speelden we okay en goed basketbal”, gaf coach René Mulder na afloop te kennen. “Met name de grote mensen lieten zich gelden met een dunk-and 1 van Quinten Wijnen als hoogtepunt. De tweede helft was onze verdediging niet scherp genoeg. Er waren te veel spelers die geen of te weinig score-aandeel hadden. Alleen als we de hele wedstrijd scherp in verdediging zijn en doeltreffender zijn, zullen er weer positieve uitslagen komen.
Rotterdam Basketbal, dat verrassend met 30 punten verschil van Uball won, is komende zaterdag te gast in Leiden.”

Scores: Bart van Rixtel 18 (13 rebounds), Jim Blom 18, Lucas Kruithof 8, Wouter Luijk 7, Roelof Schraa 7, Quinten Wijnen 4, Troy Koehler 2 en Rick van der Salm 1 punt. Sander Korteweg en Lukas de Haas scoorden niet.