75-67

Datum: zondag 18 december 2016 · 18:00

U18 sluit 2016 af met knappe winst

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden sloot 2016 af met een prima overwinning. Na een ruststand van 38-38 werd New Heroes Basketball Den Bosch met 75-67 verslagen.

Het duel van zondagmiddag was de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie. Tegenstander New Heroes is al jaren een geduchte tegenstander. Na een slechte competitiestart wonnen de bezoekers zes wedstrijden op rij. Zorg en Zekerheid Leiden zou dus gewaarschuwd moeten zijn.

In het eerste kwart van de wedstrijd bleek dit echter niet het geval te zijn. New Heroes schoot uit de startblokken en was scherper (4x3) op alle gebied dan ZZ Leiden. Van 4-5 en 11-12 liepen de bezoekers uit naar 11-22 aan het eind van het eerste kwart. Pas bij 11-24 begon het bij de Leidse ploeg te lopen. Langzaam maar zeker kropen de ploegen naar elkaar toe en via 16-26 en 25-33 was het 38-38 bij rust.

Aanvankelijk waren het de bezoekers die in de tweede helft uitliepen 38-44, maar goed teamspel bracht Zorg en Zekerheid Leiden langszij (44-44) en zelfs naar een voorsprong van één punt na drie kwarten spelen: 55-54.

De thuisploeg wisselde vervolgens van verdediging, waarop New Heroes het antwoord schuldig bleef. De thuisploeg zette aan en liep uit naar 64-56. Met nog drie minuten te spelen scoorden de bezoekers met een driepunter nog 68-63, maar verder liet Zorg en Zekerheid Leiden het niet komen. Het eindsignaal klonk bij een stand van 75-67.

“We begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd en werden op elk front afgetroefd”, stelde coach René Mulder na afloop. “Gelukkig heeft de groep zich op tijd hersteld. Het was meer een spannende wedstrijd dan een goede wedstrijd. Te veel balverlies bij beide ploegen zorgde hier onder andere ook voor. We zijn nu op de helft van de competitie. In de komende periode gaan we evalueren met de spelers.”

Scores: Jim Blom 20 (10 rebounds), Lucas Kruithof 17, Bart van Rixtel 10, Lukas de Haas 8, Jona Ververs 7, Quinten Wijnen 6, Troy Koehler 4 en Roelof Schraa 3.