Datum: zondag 11 december 2016 · 16:30
Team: U18
Locatie: Landstede Sportcentrum, Zwolle

Knappe winst U18 in Zwolle

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden is er zondagmiddag in geslaagd om medekoploper Basketball Academy Zwolle in eigen huis te verslaan. Na 30-43 bij rust was er een duidelijke winst: 62-82.

Beide ploegen hadden na negen speelrondes pas één keer verloren. De opening van de wedstrijd is het uitwisselen van driepunters, maar bij 6-10 is de voorsprong voor de Leidse bezoekers. Zorg en Zekerheid Leiden speelt het eerste kwart goed en loopt duidelijk uit naar 12-25 na één kwart.

Het tweede kwart begint goed voor Zwolle, maar bij 18-25 pareert de Leidse formatie deze aanval en loopt uit naar 20-34. Dit verschil blijft gehandhaafd tot aan de rust: 30-43.

In de tweede helft gaat de thuisploeg opnieuw goed van start. Bij 34-43 moet coach René Mulder een time-out nemen. Het Leidse team neemt de score weer over en loopt duidelijk uit naar 42-57.

Zwolle geeft niet op en probeert in het laatste kwart nog van alles. De thuisploeg komt een klein beetje terug: 58-72 met nog ruim drie minuten te spelen. Vervolgens maakt Zorg en Zekerheid Leiden het karwei aan de vrije worp lijn af en bij 62-82 klinkt het laatste fluitsignaal.

“Vandaag was een van onze betere wedstrijden”, stelt Mulder. “De jongens hebben zich goed hersteld van de verliespartij van vorige week. Het was een duidelijke, maar ook knappe overwinning. Er zullen maar weinig ploegen zijn die in Zwolle zullen winnen.”

Komende zondag is de laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen. Zorg en Zekerheid Leiden speelt dan om 18.00 uur in de Vijf Meihal tegen New Heroes Basketball Den Bosch. Deze tegenstander doet het met zes overwinningen op rij erg goed en zit in een flow.

Scores: Roelof Schraa 27, Jim Blom 17, Bart van Rixtel 11, Lucas Kruithof 10, Rick van der Salm 8, Lukas de Haas 5, Sander Korteweg 3 en Troy Koehler 1.