61-65

Datum: zaterdag 3 december 2016 · 18:00

Eerste nederlaag U18

Het U18-team van Zorg en Zekerheid is na negen wedstrijden de ongeslagen status kwijt. In een spannende wedstrijd ging Lokomotief er met de twee punten vandoor: 61-65.

Het nog ongeslagen U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen zaterdag haar negende competitiewedstrijd. Tegenstander in de Vijf Meihal is regerend kampioen Lokomotief uit Rijswijk. Deze ploeg had slechts één keer verloren en dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

De thuisploeg neemt het initiatief en na zes minuten spelen is het 13-3 voor Zorg en Zekerheid Leiden. De bezoekers komen in de wedstrijd en na tien minuten spelen is het 17-11. In het tweede kwart speelt de thuisploeg nog acht minuten goed, maar bij 30-25 plaatst Lokomotief een 1-11 run waardoor de ruststand komt bij 31-36.

Door veel balverlies aan Leidse kant lopen de bezoekers in de derde periode uit naar 33-42. Zorg en Zekerheid Leiden geeft niet op en haakt aan bij 47-47. Een scoreloze periode van drie minuten in het begin van het laatste kwart levert een 47-59 stand op, maar de Leidse spelers rechten hun rug en komen terug naar 58-61. Vervolgens draait een driepunter van Leidse kant de ring uit, waarna Lokomotief er met de winst vandoor gaat: 61-65.

“Vandaag was het een terechte overwinning voor Lokomotief”, stelde coach René Mulder na afloop. “Mede doordat zij minder balverlies leden dan wij, kregen zij meer schoten dan wij. Ook hun organisatie was beter. Zaken waar wij nog stappen in moeten maken. Zondag tegen medekoploper Landstede Basketbal Zwolle is er gelegenheid voor dat te laten zien.”

Scores: Lukas de Haas 13, Jim Blom 11, Roelof Schraa 10, Quinten Wijnen 8, Bart van Rixtel 7, Lucas Kruithof 6 en Wouter Luijk 4 punten.