70-53

Datum: vrijdag 14 april 2017 · 20:00
Locatie: Houtkwartier, Leiden

DTL-team wint laatste wedstrijd

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen gewonnen. Niet in de Vijf Meihal, maar in het Houtkwartier werd de nummer vijf TBG Dragons verslagen met 70-53.

Het was de zesde overwinning op rij en hiermee is de Leidse ploeg op de tweede plaats geëindigd. In de halve finale moet Zorg en zekerheid Leiden het opnemen tegen Lokomotief, dat door de overwinning in Zwolle net als de Leidse formatie 28 punten heeft, maar op de derde plaats eindigt omdat het onderling resultaat in het voordeel van Leiden is.

Zorg en Zekerheid Leiden begon goed en nam gelijk een 6-0 voorsprong. Na een time-out van de bezoekers ging het echter gelijk op. Zorg en Zekerheid Leiden wisselde hele goede momenten af met slordig spel en verdedigend stond het ook niet altijd goed. Het eind van het eerste kwart werd bereikt met een 19-16 voorsprong voor de thuisploeg.
De tweede periode was rommeling van Leidse zijde en Dragons kwam dan ook langszij, al bleef het verschil heel klein. Na twintig minuten zochten de ploegen de kleedkamer op met een 32-33 voorsprong voor de bezoekers. Het was duidelijk dat een aantal zaken beter moest bij Zorg en zekerheid leiden, dat bij verlies op de vierde plaats zou eindigen en dan tegen koploper Rotterdam Basketbal zou moeten spelen in de Final 4.

Het derde kwart was beter en Zorg en Zekerheid Leiden nam direct weer een voorsprong. TBG Dragons bleef echter goed in de wedstrijd en aan het eind van het derde kwart stond de thuisploeg weliswaar voor met 51-46, maar was er nog niets beslist. Het laatste kwart was het beste van Zorg en Zekerheid Leiden. Rens Butter wist de goed spelende Jelle van Heiningen een aantal keer goed te vinden en verdedigend stond het goed waardoor Dragons nog maar moeilijk tot scoren kon komen. Via 62-50 liep de thuisploeg verder weg naar de 70-53 eindstand.

“De eerste helft was niet goed”, oordeelde coach Richard den Os na afloop. “We maakten teveel verkeerde beslissingen, zowel in aanval als in verdediging. De tweede helft was beter, al moeten we wel beter afwerken. We weten dat we tegen Lokomotief een hoger niveau moeten halen, maar weten ook dat we in staat zijn om dat te doen.”

Zorg en zekerheid Leiden moet komend weekend eerst uit en een week later thuis. Wanneer de wedstrijden precies zijn, is nog niet bekend. Dit hangt af van het speelprogramma van het eerste team.