50-84

Datum: zondag 9 april 2017 · 12:00
Locatie: Sportcentrum Oudenrijn, Utrecht

DTL-team plaatst zich voor Final Four

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden won afgelopen weekend in Utrecht met overtuigende cijfers van Uball: 50-84. Het was de vijfde overwinning op rij en door deze zege heeft de Leidse ploeg zich, net als vorig jaar, geplaatst voor de Final Four.

Zorg en Zekerheid Leiden moest het doen zonder de U18-spelers, die op hetzelfde moment in Den Bosch moesten spelen. Maar verder was het team compleet en dit was alleen in de eerste wedstrijd van het seizoen het geval geweest. De wedstrijd begon al om 12 uur, maar de Leidse ploeg was vroeg vertrokken naar Utrecht en was klaar om te spelen. Toch begon het team wat stroef aan de wedstrijd. Na drie minuten stond het 5-3 voor de thuisploeg. Daarna ging het beter en via 5-11 liepen de bezoekers weg naar een 11-20 voorsprong aan het eind van het eerste kwart. In het tweede kwart ging Zorg en Zekerheid Leiden prima door. Rens Butter wist vaak de open man te vinden en met name Marc Knepa was aanvallend goed op dreef in deze fase. Met een voorsprong van 24-41 voor Zorg en Zekerheid Leiden zochten de ploegen de kleedkamer op.

De eerste minuten na de rust waren slordig van Leidse zijde en na drie minuten had Uball de achterstand teruggebracht tot twaalf punten: 31-43. Na een time-out stelde Zorg en Zekerheid Leiden snel orde op zaken. Via 31-52 stond het aan het eind van het derde kwart 33-60. Het laatste kwart werd verder goed uitgespeeld en uiteindelijk werd de 50-84 eindstand bereikt.

“Na vier overwinningen op rij hadden we twee weken niet gespeeld, maar gelukkig konden we het niveau weer oppakken en speelden we een prima wedstrijd”, aldus een tevreden coach Richard den Os. “Het was voor het eerst sinds de eerste wedstrijd van het seizoen dat iedereen weer fit was en dat is ook wel bijzonder. Het voordeel van de vele blessures dit seizoen is dat andere jongens op moesten staan en die jongens hebben zich mede daardoor prima weten te ontwikkelen en dat zie je ook terug in deze wedstrijd. Op het moment dat we gaan wisselen, blijft het niveau hoog en 42 van de 84 punten komen vanaf de bank. Ook mentaal hebben wij stappen gemaakt en nu is het zaak om richting de Final Four het laatste stapje te zetten.”

Komende vrijdag speelt het DTL-team om 20.00 uur de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd kan nog bepalen wie de tegenstander gaat worden in de Final Four en of de ploeg in de halve finale uit of thuis moet beginnen. De wedstrijd vrijdag is voor het eerst dit seizoen niet in de vijf Meihal maar in het Houtkwartier, de thuishaven van BS Leiden. Tegenstander is Dragons en eerder dit seizoen werd in Wijchen nog verloren van deze ploeg. Alle reden voor Zorg en Zekerheid Leiden om deze wedstrijd op een goede manier af te sluiten.