67-87

Datum: vrijdag 17 maart 2017 · 20:30
Locatie: Sporthal Zuid, Den Bosch

DTL-team slaat na rust toe

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de uitwedstrijd tegen New Heroes Den Bosch overtuigend gewonnen. Na een ruststand van 35-36 won de Leidse ploeg met 67-87.

De wedstrijd in Den Bosch werd gespeeld in Sporthal Zuid, een zaal waar ook New Heroes voor het eerst dit seizoen moest spelen. Bij de bezoekers ontbrak nog steeds Rens Butter, maar verder was de ploeg compleet.

Het eerste kwart ging gelijk op. Aanvallend liet Zorg en Zekerheid Leiden leuke dingen zien, maar verdedigend stond het niet altijd even goed en hier maakte Den Bosch goed gebruik van. Stand na het eerste kwart was 16-21 voor de bezoekers. In het tweede kwart ging het aanvallend wat stroever aan Leidse kant. De ploeg had veel moeite om Irfan Ramovic, de spelverdeler van Den Bosch, af te stoppen. De thuisploeg kwam dichterbij en bij de rust was het verschil nog maar één punt: 35-36.

Het derde kwart begon met een driepunter van Calvin Poulina en daarna nam Marijn Ververs zijn ploeg bij de hand. Via 43-51 liep de ploeg snel verder weg en aan het eind van het derde kwart stond het 49-65.

In het vierde kwart nam de Leidse ploeg gelijk een voorsprong van 22 punten. Hierna bleef het verschil rond de 20 punten schommelen. Uiteindelijk werd de 67-87 eindstand bereikt. Door deze overwinning klom zorg en zekerheid naar de derde plaats.

“Aanvallend was dit een prima wedstrijd en je ziet dat we de laatste weken stappen maken”, meldde coach Richard den Os na afloop. “De manier waarop Marijn Ververs speelde, is indrukwekkend, maar ook de rest zie je prima dingen doen. Verdedigend was het vandaag wel iets minder dan de laatste wedstrijden. Maar daar gaan we weer verder aan werken. Na de nederlagen tegen TBG Dragons en Weert wisten we dat we weinig misstappen meer konden maken en winnen we vier wedstrijden op rij. En de manier waarop laat zien dat we ook mentaal stappen zetten en dat is heel belangrijk.”

Zorg en Zekerheid Leiden staat nu twee weken stil. De eerstvolgende wedstrijd is op 9 april in Utrecht tegen Uball. Bij winst is de Leidse ploeg zeker van een plek in de Final Four.