Datum: zondag 12 maart 2017 · 18:00
Team: U22
Locatie: Vijf Meihal, Leiden

Belangrijke zege voor DTL-team

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de belangrijke wedstrijd thuis tegen nummer twee Lokomotief gewonnen. In een spannende wedstrijd werd het 61-53 voor de Leidse ploeg. Door deze overwinning, en het verlies van TBG Dragons tegen New Heroes Basketball, staat het Leidse team nog steviger op de vierde plaats.

Zorg en Zekerheid Leiden, dat het zonder oud-Lokomotief speler Rens Butter moest doen, begon sterk aan de wedstijd. Zeker aanvallend liep het goed. De bal ging prima rond en er werd goed bewogen zonder bal. Via 13-8 stond het aan het eind van de eerste periode 25-17. Het begin van het tweede kwart was ook goed, 28-17, maar opeens ging het een stuk minder. Lokomotief knokte zich terug in de wedstrijd en aanvallend ging het stroef aan Leidse zijde. De rust werd bereikt met een 35-34 voorsprong voor de thuisploeg.

In de derde periode werd er hard gewerkt en bleven de ploegen dicht bij elkaar, met Zorg en Zekerheid Leiden nog wel steeds aan de goede kant van de score. Tot het eind van de derde periode. Een turnover en een score in de laatste seconde bracht Lokomotief op een 45-47 voorsprong.

In het laatste kwart kwamen beide ploegen moeilijk tot scoren. Met nog 3.30 te gaan schoot Jan Driessen zijn ploeg met een driepunter weer naast Lokomotief: 51-51. Ineens was ook de energie en de overtuiging terug aan Leidse zijde. Zorg en Zekerheid Leiden kwam op 55-51 waarna de bezoekers nog wel op 55-53 kwamen, maar daarna niet meer aan scoren toekwamen. Zorg en Zekerheid Leiden liep weg en won uiteindelijk met 61-53.

“We begonnen goed en speelden prima en leuk basketbal”, stelde coach Richard den Os na afloop. “Daarna vond ik dat we zonder energie en meer tegen onszelf aan het vechten waren. Eigenlijk was het meer de wedstrijd van Lokomotief, tot drie minuten voor tijd. Daarna was de energie en de overtuiging weer terug en trokken we de wedstrijd naar ons toe. Het positieve is dat we nu in staat zijn om in dit soort wedstrijden te blijven vechten en in staat zijn om te winnen.”