Datum: zondag 5 maart 2017 · 16:00
Team: U22
Locatie: Apollohal, Amsterdam

Overtuigende zege DTL-team

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden boekte zondag een belangrijke overwinning. In Amsterdam won de Leidse ploeg met 56-78 van Apollo Amsterdam. Door deze overwinning staat het team nu alleen op de vierde plaats, een plek die recht geeft op deelname aan de Final Four.

Zonder de zieke Calvin Poulina maar weer met Leratho Biekman begonnen de bezoekers goed aan de wedstrijd. Omdat Apollo Amsterdam hetzelfde deed, bleef het verschil echter klein. Aan het eind van het eerste kwart stond het 15-18 voor Zorg en Zekerheid Leiden. In de tweede periode liep de Leidse formatie uit naar een 19-29 voorsprong. Maar Apollo vocht zich terug. De rust ging in bij een 32-36 voorsprong voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Het derde kwart was misschien wel het beste Leidse kwart van het seizoen. Verdedigend stond het goed en ook aanvallend werden de juiste keuzes gemaakt. Het kwart ging met 6-26 naar de formatie van coach Richard den Os. Jan Driessen was met 13 punten in dit kwart aanvallend goed op dreef.

De vierde periode ging in bij 38-62. De laatste periode was wat minder van Leidse kant, zonder overigens echt slecht te spelen. Uiteindelijk werd een 56-78 eindstand bereikt.

“Het gaat de laatste weken steeds beter en nu waren we sinds lange tijd bijna weer volledig. Alleen Calvin was ziek”, gaf coach Den Os te kennen. “Apollo Amsterdam uit is lastig en deze ploeg doet het goed de laatste twee maanden. Ik ben dan ook heel tevreden met deze wedstrijd. Maar we zullen komende zondag hetzelfde niveau moeten halen om thuis de nummer twee Lokomotief te verslaan."

De wedstrijd tegen Lokomotief begint zondag in de Vijf Meihal om 18.00 uur.